Vágólapra másolva!
Több pilóta is vár az istálló döntésére, de Vijay Mallya szokásához híven csak a Force India karácsonyi bulija után jelenti be jövő évi felállását. Di Resta Amerikában folytathatja.

Miután az élcsapatoknál már szinte minden hely elkelt, a Force India vált a 2014-es idényre állást kereső versenyzők egyik legfőbb célpontjává. Az istállónál egyik versenyző, Adrian Sutil és Paul di Resta sem érezheti biztonságban a helyét, sőt egyes források szerint a skótnak már biztosan távoznia kell az év végén.

Bár a svájci Blick szerint a csapat már megállapodott korábbi versenyzőjével, Nico Hülkenberggel, a tulajdonos Vijay Mallya kijelentette, idén is a szokásos időpontban, a karácsonyi bulijuk után hozzák nyilvánosságra a versenyzőik nevét. Tavaly Di Restának is december közepéig kellett várnia a döntésre, Sutil helye pedig még később, csak a téli tesztek során vált biztossá.

„Mindenki tudja, hogy az utolsó pillanatban fogom meghozni a döntést – vagyis nem az utolsó pillanatban, hanem a Force India karácsonyi partija után, ami azt jelenti, hogy decemberben” – nyilatkozta Mallya az ESPNF1-nek. „Nem látok rá okot rá, hogy változtassak ezen. Igaz, hogy több versenyző is megkeresett, de mindannyian tudják, hogy decemberben számíthatnak döntésre.”

Vijay Mallya nem akar változtatni a hagyományokon Forrás: Force India

Hülkenberg mellett állítólag Pastor Maldonado és Sergio Pérez is tárgyal az istállóval, de Mallya nem árulta el, melyiküknek van esélye a szerződésre. „Szeretem azt gondolni, hogy egy Force India ülése nagyon csábító hely a versenyzők számára – és nem csak azért, hogy legyen állásuk. Ezért nem is lepődtem meg, amikor felkerestek.”

Az indiai a jelenlegi versenyzőinek esélyeiről sem mondott konkrétumokat, de kiemelte, hogy az egyéves kényszerpihenő után visszatérő Sutillal elégedett volt idén. „Adrian jó versenyző. Jó okunk volt rá, hogy visszahozzuk, nagyra értékelem őt” – mondta.

Di Resta egyébként tisztában vele, hogy a Force Indiánál nagyon bizonytalan a helyzete, ezért más lehetőségekben is gondolkozik. Elárulta, nem ragaszkodik a Forma-1-hez, más szériákban is el tudja képzelni a jövőjét. „A DTM-ben elég jó hírnevet szereztem” – mondta a német túraautó-bajnokságról, ahol 2010-ben bajnok tudott lenni. „Néhány más szériában is lenne lehetőségem.”

Ezek egyike az IndyCar lehet, ahol Di Resta unokatestvére, Dario Franchitti a mezőny egyik legsikeresebb versenyzőjének számított, de egy baleset miatt most kénytelen visszavonulni. A spekulációk szerint Di Resta veheti át a helyét a mezőny egyik legerősebb csapatánál. A brit elismerte, az IndyCart mindig egy veszélyes versenyzési formának tartotta, „de logikusan átgondolva valóban jó lehetőségnek tűnhet.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!