Vágólapra másolva!
A McLarentől elküldött mexikói azt állítja, több ajánlata is van, de nem akar bármi áron a Forma-1-ben maradni.

Még Sergio Pérez sem tudja, mihez kezd jövőre, miután a McLaren a múlt héten közölte vele, hogy az idény végén át kell adnia a helyét Kevin Magnussennek. A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh megpróbál más istállóknál helyet találni a mexikóinak, de Pérez a késői időzítés miatt nem biztos benne, hogy ez sikerülni fog.

„Igaz, hogy segítenek nekem, de az is igaz, hogy jelenleg nagyon nehéz lesz olyan állást találnom, amely elég nagy motivációt jelentene a Forma-1-ben maradáshoz” – mondta Pérez arra utalva, hogy a jövőben is egy ütőképes istállónál szeretne versenyezni. Azt nehezen tudja elképzelni, hogy a Caterhamhez vagy a Marussiához szerződjön.

Pérez mindössze egy évet tölthetett a McLarennél Forrás: AFP

„Ezen nem is akarok gondolkozni, hiszen sok más ajánlatot kaptam. Ha egy ilyen csapathoz szerződnék, gyakorlatilag megrekedne a karrierem” – vélekedett Pérez, akinek nevét a Force Indiával és előző csapatával, a Sauberrel is összefüggésbe hozták. Felmerült az is, hogy a mexikói elhagyja a Forma-1-et, és az amerikai IndyCar szériában próbál szerencsét. Pérez bevallotta, ha nem kap megfelelő ajánlatot, nem ragaszkodik minden áron az F1-hez.

„Ezen egyelőre nem gondolkoztam, de ha úgy alakul a helyzet, biztosan megfontolom majd” – mondta, amikor arról kérdezték, hogy szívesen versenyezne-e más szériákban. „A következő néhány napban szeretném meghozni a döntésemet.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!