Vágólapra másolva!
Az utolsó két kanyarban veszített időt csapattársával szemben, pedig sokáig úgy tűnt, ő indulhat az első helyről Austinban. Vettel szerint nehezek voltak a körülmények.

Ahogy az elmúlt időszakban már megszokhattuk, az USA Nagydíj időmérőjén is csak a két Red Bull-versenyzőnek volt esélye a pole pozícióra, Sebastian Vettel és Mark Webber több mint 7 tizeddel gyorsabb volt a harmadik helyre kvalifikáló Romain Grosjeannál is. Ők ketten viszont izgalmas csatát vívtak az első helyért: a Q3 nagy részében úgy tűnt, Webberé lehet a pole, de Sebastian Vettel az utolsó pillanatban befért az ausztrál elé. A német az utolsó szektorban volt gyorsabb csapattársánál, aki elismerte, hogy elrontotta a kör végét.

„Az utolsó köröm eleje nagyon jól sikerült, elégedett voltam vele, de a 19-es és a 20-as kanyart nem tudtam úgy bevenni, ahogy szerettem volna” – magyarázta Webber. „Ha úgy sikerült volna az utolsó szektorom, mint az első Q3-as körömben, az valószínűleg elég lett volna. Megpróbáltam egy kicsit többet kipréselni az autómból, de ilyen körülmények között könnyű hibázni.”

Webber úgy érzi, eldobta a pole-t Forrás: AFP

„Máskor talán elégedett lennék ezzel az eredménnyel, ma viszont hagytam elúszni a pole pozíciót” – tette hozzá Webber, aki végül 103 ezreddel kapott ki az 1:36.338-as köridőt futó Vetteltől. „Gratulálok Sebnek – ő mind a három szektort össze tudta rakni, én pedig csak kettő és felet. Az utolsó szektort egyszerűen elrontottam – ezzel nem lehetek elégedett, de a második helynek azért örülök.”

Vettel elismerte, hogy a Q3-ban futott első köre nem sikerült túl jól, ezért a második kísérleténél mindent beleadott. „Nagyon szoros csatát vívtunk Markkal, az egész hétvége során egyre közelebb került hozzám. Szerencsére még éppen előtte tudtam végezni” – nyilatkozta a német. Bár Abu-Dzabiban a második helyről rajtolva is sima győzelmet aratott, örül, hogy Austinban a pálya tisztábbik feléről indulhat.

Vettel rámutatott, hogy az időjárási körülmények sokat változtak a szabadedzéshez képest, ami megnehezítette a versenyzők dolgát. „Trükkös edzés volt, hiszen a szél nagyon felerősödött délelőtt óta, ez pedig befolyásolja az autók viselkedését. Nem volt könnyű így vezetni, különösen a kanyarokban” – mondta a pályafutása 44. pole pozícióját megszerző német.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!