Vágólapra másolva!
A Räikkönent helyettesítő finn fél másodpercet kapott a csapattársától, de így is sikerült bejutnia a Q3-ba. Grosjean idén már negyedszerre kaparintotta meg a 3. rajtkockát.

Heikki Kovalainen a 8. helyen zárta az USA Nagydíj időmérőjét, amelyen a Lotus színeiben, a hét folyamán sikeres hátműtéten átesett Kimi Räikkönen helyetteseként vett részt. A finn úgy érezte, a szombat döcögősebben alakult számára, mint a péntek, amikor a Red Bullok és a Mercedesek mögött 5. lett, de így is elégedett volt az eredményével.

„Már tegnap tudtam, hogy jó autónk van, de az időmérőn nem tűztem ki határozott célokat" – mondta a finn, aki legutóbb 2009-ben, 61 versennyel ezelőtt rajtolhatott ennyire elölről. „Az volt a benyomásom, hogy ma lényegében mindent kihoztam a lehetőségeimből, mert az alacsonyabb délutáni hőmérséklet mellett kissé küszködtem a tegnapihoz képest."

Kovalainen elégedett volt a 8. rajthelyével Forrás: Lotus

Kovalainen reméli, hogy a Lotus erős hosszú etapos tempóját vasárnap ugyanúgy ki tudja majd használni, mint a rendszerint szintén viszonylag hátulról startoló Räikkönen szokta. „Eddig összességében minden pozitív, az is, hogy bejutottam a legjobb tíz közé" – ismerte el. „Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, de láttuk, hogy Kimi az ehhez hasonló rajtpozíciókból szépen előre tudott jutni, ezért remélhetőleg holnap is jó napunk lehet."

Romain Grosjean ugyanúgy 6 tizedmásodpercet vert Kovalainenre, mint a pénteki hosszabb etapokon, és idén már negyedszer szerezte meg a 3. rajthelyet, csak a jóval gyorsabb Red Bulloktól kapva ki. Mivel a hétvégén küszködött kissé a Lotus balanszával, elégedetten fogadta az eredményt. „Sikerült a kemény gumikon továbbjutnunk a Q1-ből, ami nem szerepelt a tervben, de kellemes meglepetés volt, mert így több opciós (közepes) gumink maradt a másik két etapra" – magyarázta.

A Lotus számára biztató, hogy közvetlen riválisuk, a konstruktőri összetettben előttük álló Ferrari versenyzői csak a 6. illetve 15. rajtkockát tudta megszerezni, és a Mercedesek is vereséget szenvedtek tőlük.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!