Vágólapra másolva!
A spanyol bízik benne, hogy az USA Nagydíjon versenyképesebbek lehetnek, mint az előző futamokon. Massa nem érti, miért volt ennyivel lassabb Alonsónál.

Fernando Alonso elismerte, nem igazán reménykedett benne, hogy az austini időmérőn sikerül bejutnia a Q3-ba, ezért „viszonylag elégedett” a 6. rajthelyével. Az eredményét felértékeli csapattársa, Felipe Massa gyenge teljesítménye is, hiszen a brazil még a Q2-ből sem tudott továbbjutni, és csak a 15. helyről rajtolhat vasárnap.

„Trükkös volt ez az időmérő, de azt hiszem, ezen a pályán kicsit jobb lesz a versenytempónk” – nyilatkozta Alonso, aki legutóbb a szeptemberi Szingapúri Nagydíjon állhatott fel a dobogóra. Úgy érzi, szerencsés esetben ez Austinban is sikerülhet neki. „Hatodikként rajtolva az a lényeg, hogy túléljük a rajtot és az első kanyart. Ha ez összejön, szerintem képes leszek harcolni. Ennél lehetetlenebb helyzetből is sikerült már felállnom a dobogóra.”

Alonso célja az lesz, hogy már a rajtnál megelőzze Lewis Hamiltont, akit a konstruktőri bajnokság 2. helyéért folytatott küzdelem miatt mindenképpen szeretne legyőzni. „Ez nem lesz könnyű, hiszen Austin egyike azoknak a pályáknak, ahol a szokásosnál is koszosabb a rajtrács páros oldala” – vélekedett.

Massa az időmérőn éthetetlenül lassú volt Forrás: AFP

Alonso elárulta, az Abu-Dzabiban szerzett hátsérülése miatt még mindig fájdalmakkal küszködik, de az adrenalin miatt ezt vezetés közben nem érzi. „Tegnap fájt egy kicsit a hátam, és ma reggel is, amikor felébredtem. Az autóban ülve azonban elfeledkezem erről” – mondta. „Az abu-dzabi verseny után sokáig fejfájással küszködtem, mert egy ideg becsípődött, és nem jutott elég vér a fejembe. Az éjszakákat nagyon nehezen viseltem, de lassan elmúlt a gyulladás.”

Massa az időmérő után bevallotta, „fogalma sincs”, miért volt 1,2 másodperccel lassabb Alonsónál a Q2-ben. A brazil az elmúlt időszakban többször is legyőzte csapattársát az időmérőn, de ezúttal meg sem tudta közelíteni a tempóját. „Nem tudom, mi történt, nagyon meglepődtem” – nyilatkozta Massa, aki legutóbb Kanadában rajtolt ilyen rossz helyről. „Tegnap délután óta egyszerűen nem tudom rendesen vezetni az autómat – valami nem működik, de még nem sikerült megfejtenünk, hogy mi.”

„Nem hiszem, hogy egy konkrét probléma miatt lennék lassú, de az autómnak elöl és hátul sincs tapadása, és egyik gumikeveréken sem tudtam elég gyorsan menni” – magyarázta. „Ez nagyon furcsa, mert Fernandónak sokkal jobban sikerült alkalmazkodnia az autóhoz és a gumikhoz. Nem értem, én miért nem voltam képes erre, hiszen még szeretem is ezt a pályát.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!