Vágólapra másolva!
A Mercedes egyik versenyzője sem tudta rendesen működésre bírni az abroncsokat, Rosberg „katasztrófaként” jellemezte az időmérőjét. Abban bíznak, hogy vasárnap a melegebb idő jobban kedvez majd nekik.

A Mercedes mindkét versenyzője csalódottan zárta az USA Nagydíj időmérőjét, miután Lewis Hamilton az 5., Nico Rosberg pedig csak a 14. rajthelyet szerezte meg. A Sebastian Vetteltől több mint egy másodperccel elmaradó Hamiltont az sem vigasztalta, hogy csapattársánál sokkal jobb teljesítményt nyújtott, hiszen a szabadedzések alapján bízott benne, hogy a Red Bullok mögött ő lesz a leggyorsabb.

„Nem sikerült túl jól ez az időmérő, a gumik valamiért nem működtek tökéletesen. A kivezető kör után még egy lassú kört is kellett futnom, hogy felmelegítsem az abroncsaimat, de még ezek után sem éreztem túl jónak a tapadást. A többiek autóján pedig már az első körben működnek a gumik” – értetlenkedett a brit, aki alapavetően elégedett volt az autója tempójával és balanszával.

„A szabadedzéseken nagyon erősnek tűnt az autónk, és remélem, holnapra is megfelelő beállításokat találtunk. Jól kell rajtolnom – ha ez sikerül, akkor sok mindenre képesek lehetünk” – bizakodott. „Holnapra melegebb időt jósolnak, talán a gumikkal is jobban bánunk majd. Ma nagyon sokat változtak az időjárási körülmények a délelőtti edzéshez képes – nem tudom, megváltozott-e a szél iránya, de nagyon erősen fújt.”

Hamilton is a gumikkal küszködött Forrás: AFP

A Q2-ben búcsúzni kényszerülő Rosberg úgy érzi, „katasztrofálisan” sikerült az időmérője. Hamiltonhoz hasonlóan neki is a gumikkal gyűlt meg a baja. „Komoly problémáim voltak azzal, hogy a megfelelő működési tartományba hozzam az abroncsokat – nagyon csalódott vagyok, amiért nem sikerült bekerülnöm a Q3-ba” – ismerte el a német, aki 3 tizeddel maradt le a továbbjutásról. A Német Nagydíj után idén másodszor fordult elő vele, hogy nem vehetett részt az időmérő utolsó szakaszában.

„Az aszfalt nagyon sima, a gumikeverékek pedig nagyon kemények – ennek köszönhető, hogy annyi meglepő eredményt láttunk ma” – magyarázta. „Holnap elvileg melegebb lesz, ez javíthat a helyzetünkön, bár ennyire hátulról indulni nyilván nem ideális.”

A csapatfőnök Ross Brawn is úgy véli, hogy a Mercedest a nehéz körülmények zavarták meg. „Úgy tűnt, a mi autónk jobban küszködött, mint a többieké. Az erős szél befolyásolta a működését, és azzal is gondunk akadt, hogy az első és hátsó gumikat az ideális hőmérsékletre felmelegítsük” – mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!