Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh szerint a fiatal mexikói megérdemli, hogy az F1-ben maradjon, ezért több csapathoz is beajánlotta őt. Nem hiszi, hogy Pérez a McLaren késői döntése miatt nehezebben talál helyet.

Noha Martin Whitmarsh úgy döntött, Sergio Péreznek az idei év végén távoznia kell a McLarentől, most mindent megtesz azért, hogy egy másik istállónál helyet találjon a mexikóinak. A csapatfőnök szerint Péreznek mindenképpen helye van a Forma-1-ben, de a saját nevelésű fiatal pilótájuknak, Kevin Magnussennek fényesebb jövőt jósolnak, ezért nem akarták veszni hagyni a lehetőséget.

„Már felhívtam a Force Indiát és a Lotust is” – nyilatkozta Whitmarsh az Autosportnak. „Megpróbálok segíteni neki abban, hogy helyet találjon. Megérdemli, hogy a Forma-1-ben maradjon. Izgalmas versenyző, de Kevinben egyszerűen akkora lehetőséget láttunk, hogy inkább mellette döntöttünk.”

Whitmarsh elmondta, nem arról van szó, hogy Pérez bármi rosszat tett volna. „Az egyetlen problémát Kevin létezése jelenti” – utalt arra, hogy a mexikóit jövőre is megtartották volna, ha Magnussen nem nyújtott volna ilyen meggyőző teljesítményt idén. A 21 éves dán megnyerte a Formula Renault 3.5-ös bajnokságot, és a fiatal versenyzők tesztjén is jól szerepelt a McLarennel.

Pérez csak egy évet kapott a McLarentől Forrás: McLaren

Whitmarsh éppen ezért nem tartja furcsának, hogy a McLarentől elküldött Pérezt más csapatokhoz próbálja beajánlani. „Más, tapasztaltabb versenyzőket is szerződtethettünk volna helyette, de úgy döntöttünk, egyiküket sem tartjuk jobb opciónak, mint Checót” – magyarázta. „Ezért tudom jó szívvel ajánlani őt más istállóknak.”

Pérez nyilvánvalóan csalódott volt a McLaren döntése miatt, és rámutatott, hogy az évnek ebben a szakaszában már nagyon nehéz lesz új állást találnia. Whitmarsh azonban nem ért vele egyet. „Mondtam neki, hogy a Ferrarinál, a Mercedesnél, a Red Bullnál és a Toro Rossónál már nincs hely, de a többi istállónál még igen. Ezeknél a csapatoknál amúgy sem merült fel a neve, tehát nem maradt le semmiről” - jelentette ki.

„Akkor még a Williamsnél is volt hely – ez már nem így van, de még ott van a Lotus, a Sauber, a Force India, a Caterham és a Marussia. Egyik lehetőséget sem zárhatjuk ki, tehát nem vádolhatnak minket azzal, hogy túl későn hoztuk meg a döntésünket.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!