Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint csapattársa nem hozott ki mindent az autójából. Vettel elégedett az austini szabadedzések után, de a riválisokat is gyorsnak tartja. 

A pénteki szabadedzések alapján Austinban is a Red Bull a verseny toronymagas esélyese, délután Sebastian Vettel és Mark Webber könnyedén utasította maga mögé a többieket. Webber látszólag tartani tudta a lépést csapattársával, de az ausztrál úgy véli, 115 ezredes lemaradása csalóka képet mutat.

„Seb elég jó kört futott – de csak a negyedik próbálkozásra” – utalt arra, hogy Vettel gyorsabb is lehetett volna. „Nem hiszem, hogy sikerült kihoznia a legtöbbet a gumijaiból. Ez neki jó hír, nekünk sajnos nem annyira.”

Webber szerint egyébként is lényegtelen, hogy a német milyen tempót diktál a szabadedzéseken, hiszen Abu-Dzabiban is a versenyen nyújtotta a legjobb formáját. A két héttel ezelőtti futamon Webber indulhatott a pole-ból, de a vasárnap esélye sem volt Vettel ellen. „Megpróbálok holnap is részt venni a küzdelemben” – ígérte. „Az abu-dzabi időmérő után nem volt túl boldog, de a versenyen megsemmisített minket.”

Vettel nem az első közepes gumis körében érte el a legjobb eredményét Forrás: AFP

Vettel visszafogottan nyilatkozott az edzések után, szerinte „mindig van néhány terület, ahol javulhatunk.” A német elárulta, új megoldásokat is kipróbáltak pénteken, felemás sikerrel. Úgy gondolja, a hétvége hátralévő részében több csapat is veszélyes lehet rájuk.

„A Ferrari gyorsnak tűnt ma délelőtt, és a McLaren is okozhat itt meglepetéseket. A Lotus és a Mercedes szokás szerint erős lesz. Az autónk mindkét abroncson jól működött, és ha nem esik, akkor csak javulni fog a pálya állapota – meglátjuk, mire leszünk képesek vasárnap” – mondta a német, aki a délelőtti, lerövidített edzést csak a 18. helyen zárta az alaposan megtankolt Red Bullal.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!