Vágólapra másolva!
A német versenyző elismerte, hogy a Lotus felvette vele a kapcsolatot Kimi Räikkönen helyettesítése ügyében, de elutasította az ajánlatot. Tárgyal a csapattal a jövőről.

Kimi Räikkönen kicsit váratlanul már a héten elment megműttetni fájós hátát, és csütörtökön sikeresen át is esett a beavatkozáson. Ez azt jelenti, hogy nem állhat rajthoz az idény utolsó két versenyén, és a konstruktőri ezüstéremért harcoló Lotusnak keresnie kellett valakit a helyére.

A csapat választása Heikki Kovalainenre esett, de előtte megkeresték a Sauberrel feltűnően jól szereplő Nico Hülkenberget is, akinek jó esélye van egy 2014-es szerződésre is - Hülkenberg a menedzsmentjével egyeztetve azonban végül nemet mondott a Lotusnak, mert hosszabb távlatban gondolkodik. Elismerte, hogy járt a csapat főhadiszállásán, ahol egyébként üléspróbán is részt vett.

"Azért mentem oda, hogy lássam Eric (Boullier csapatfőnököt), és szemtől szemben beszéljünk erről a két versenyről, valamint a továbbiakról" - közölte. "Természetesen vonzó volt (a lehetőség), legalábbis kívülről annak hangzott. De az utolsó két versenyről volt szó, ami kockázatokkal jár, és messzebb kell tekinteni ennél a két futamnál, azt nézve, hogy utána mi történhet. Emiatt hoztuk meg ezt a döntést."

"Beülni egy másik autóba, amelyet nem ismerünk...ha így tettem volna, nem hiszem, hogy arra számítottak volna tőlem, hogy rögtön legyőzzem Romain (Grosjeant). Ő nagyon jó eredményeket ér el, és emiatt (döntöttem így)."

Heikki Kovalainen vezethet Kimi Räikkönen helyén Austinban és Interlagosban Forrás: Lotus

Egyes német értesülések szerint a Ferrari a Sauber helyett megadta Hülkenbergnek az elmaradt fizetését, nehogy beülhessen a Lotusba, a pilóta viszont azt mondta, nincs alapja ennek a híresztelésnek.

Kovalainennel csak kedd este vette fel először a kapcsolatot a Lotus, ám az idén korábban egyetlen futamon sem versenyző finn úgy érzi, "a szűk időkerethez képest egész sokra jutott a csapattal", és bízik magában.

"Ezen a hétvégén nem azon van a hangsúly, hogy megmutassam, mire vagyok képes, hanem azon, hogy eredményes legyek a csapattal. Inkább miattuk vagy itt, mint saját magam miatt. Nem érzek extra nyomást" - mondta. Akár a jövője is múlhat ezen a két versenyen, de ő nem aggódik emiatt. "Én nem gondolom úgy, hogy ezek a futamok határozzák meg, hogy mi lesz velem (jövőre)." Kovalainen legutóbb 2009-ben, a McLaren színeiben vezetett élcsapatnál.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!