Vágólapra másolva!
A Mercedes átvizsgálta az autót, és két repedést is találtak a kasztnin, ezért a versenyző egy újjal fog indulni az USA Nagydíjon. Nem tudni, hogy pontosan mikor és mitől sérült meg a váz.

Lewis Hamiltonnak nem alakultak jól a versenyek azután, hogy a Magyar Nagydíjon megszerezte első győzelmét a Mercedesszel. Spában még sikerült a 3. helyen végeznie, de azóta egyszer sem állhatott dobogóra, és csupán egy alkalommal sikerült csapattársa, Nico Rosberg előtt célba érnie.

"A nyári szünet óta eltelt időszak sokkoló volt. Talán azért, mert rossz irányt választottunk az autó beállításaival, nem tudom. Továbbra is összeszedett voltam, de néha azt éreztem, hogy nem a megfelelő helyen vagyok a megfelelő időben (a beállításokkal)" - ismerte el Hamilton a hétvégi USA Nagydíj előtt.

A versenyzőt balszerencse is sújtotta, Szuzukában például defektet kapott a rajt után, Abu-Dzabiban pedig eltörött a futóműve az időmérőn. Az előző futamon sokat panaszkodott autója inkonzisztens viselkedésére és alacsony végsebességére, s miután a Mercedes szakemberei alaposan átvizsgálták, két repedést is találtak a kasztnin. Azt nem tudták meghatározni, hogy pontosan mikor és mitől keletkeztek, de a sérülés miatt Hamilton új kasztnival indul az USA Nagydíjon.

Lewis Hamiltonnak hetek óta nincs szerencséje Forrás: AFP

"Lewis autójának viselkedése bizonyos tekintetben nem ugyanolyan volt, mint Nicóé, és ez zavaró volt" - mondta Ross Brawn csapafőnök az Autosportnak."Később alaposan átfésültük az autót, és azt vettük észre, hogy a kasztni komolyabban sérült."

"Tudtuk, hogy volt néhány kitérője (az autónak) a rázóköveken, de amikor eljutottunk oda, hogy mindent szétszedtünk, kiderült, hogy a sérülés komoly, olyannyira, hogy befolyásolhatta az autó vezethetőségét."

Brawn nemrég felvetette, hogy Hamilton autóján az optimálisnál laposabbra veszik majd a hátsó szárnyat, hogy jobb feltételei legyenek a párharcokban, de a pilóta azt mondta, még nem hoztak végleges döntést a beállításokról.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!