Vágólapra másolva!
A kötelező vizsgálaton zöld utat kapott az FIA orvosaitól, de csütörtökön nem vett részt a sajtótájékoztatókon, hogy pihenhessen. Kimi Räikkönen hátműtétje sikeres volt.

Nincs akadálya annak, hogy Fernando Alonso vezethessen az USA Nagydíjon, miután az FIA orvosai engedélyt adtak rá a csütörtöki kivizsgáláson. A spanyolnak az előző versenyen fájdult meg a háta, amikor nagy tempóval áthajtott egy rázókövön, és Ferrariját akkora erejű (25 G-s) ütés érte, hogy a versenyző akár komolyabban is megsérülhetett volna.

Bár korábban néhányan attól tartottak, hogy Alonsónak ki kell hagynia a versenyt Austinban, a kötelező orvosi vizsgálat teljesítése, valamint az, hogy az Autosport információja szerint a pilótának fájdalomcsillapítóra sincs szüksége, azt mutatja, hogy végleg elhárult ez a veszély. Alonso ugyanakkor nem sokáig maradt a pályán az első edzésnap előtt, a sajtótájékoztatókat kihagyva korán visszatért szállodájába, hogy pihenhessen.

Közben megjöttek az első hírek a csütörtökön hátműtéten áteső Kimi Räikkönenről: a finn MTV Sport arról számolt be, hogy az operáció jól sikerült, és a versenyző várhatóan 4-6 múlva, azaz december második felében kezdhet el könnyű gyakorlatokkal edzeni. Räikkönen azért hozta előre az eredetileg a szezon végére tervezett műtétjét, hogy a lábadozása során ne veszítsen a felkészülési időből a 2014-es idényre, amelyben már a Ferrarinál fog versenyezni.

Fernando Alonsónak nem kell kihagynia a hétvégi versenyt Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!