Vágólapra másolva!
A Lotus szerette volna, ha ő helyettesíti Räikkönent az utolsó két versenyen, de a német nem fogadta el az ajánlatukat. Valsecchi lehet a befutó.

Német források szerint biztossá vált, hogy nem Nico Hülkenberg fogja helyettesíteni Kimi Räikkönent Austinban és Interlagosban, miután a német visszautasította a Lotus ajánlatát. A hátsérüléssel bajlódó Räikkönen a múlt hétvégén jelezte a Lotusnak, hogy a csütörtökön esedékes műtétje miatt idő előtt véget ér számára a szezon, a csapatnak így nem sok ideje maradt új versenyzőt találni az utolsó két versenyre.

Mivel az istálló a 2014-es idényről is tárgyal Hülkenberggel, felajánlották neki, hogy már idén beülhet a Lotusba, a Bild szerint azonban a német és menedzsere, Werner Heinz visszautasították az ajánlatot. Hülkenberg állítólag a csapat főhadiszállására, Enstone-ban is elutazott – egyes források szerint üléspróbán is részt vett -, végül mégis úgy döntött, hogy az idény végéig marad jelenlegi csapatánál.

Hülkenberg szabadon távozhatna, de egyelőre marad a Saubernél Forrás: AFP

„Ajánlatot kaptunk a Lotustól, és beszéltünk is róla” – mondta Heinz a Bildnek. „De úgy döntöttünk, hogy Nico az utolsó két versenyt is a Sauberrel teljesíti.”

Mivel a Lotusnak már csak egy napja maradt arra, hogy versenyzőt találjon a hétvégi USA Nagydíjra, a tartalékpilóta Davide Valsecchi szerepeltetése tűnhet a legkézenfekvőbb megoldásnak. Az sem zárható ki azonban, hogy a Lotus egy tapasztalt pilótával próbál jó eredményeket elérni az utolsó két versenyen. Mika Salo a napokban úgy nyilatkozott, hogy a Caterham tesztpilótája, Heikki Kovalainen lenne a legcélszerűbb választás.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!