Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Christian Horner szerint Ricciardo felülmúlhatja az elvárásokat, és Vetteltől is rengeteget tanulhat.

Noha egyesek még mindig kételkednek benne, hogy a Red Bull helyesen döntött, amikor Daniel Ricciardót igazolta le Mark Webber év végén megüresedő helyére, Christian Horner egyértelműen bízik a fiatal ausztrál képességeiben. A csapatfőnök szerint Ricciardo jobban fog teljesíteni 2014-ben, mint amire sokan számítanak.

„Őszintén hiszem, hogy meglepetést fog okozni jövőre” – nyilatkozta, bár tisztában van vele, hogy a Toro Rossótól érkező versenyzőnek nem lesz könnyű dolga a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársaként. „Tudja, hogy nehéz lesz – minden versenyző számára ijesztő lenne, ha Sebastian Vettellel kellene megmérkőznie.”

Ricciardo kihasználhatja, hogy Vettel mellett versenyezhet Forrás: Toro Rosso

Horner szerint azonban Ricciardo dolgát megkönnyítheti, hogy új csapatával kölcsönösen ismerik egymást. „Daniel fiatal srác, óriási tehetség. Ösztönösen képes nagyon gyorsan vezetni” – mondta. „Elég jól ismeri a csapatunkat, hiszen tagja volt az utánpótlás-programunknak, a Toro Rossónál versenyzett, nálunk pedig teszt- és tartalékpilótaként is dolgozott.”

A csapatfőnök úgy véli, Ricciardo pont a megfelelő tulajdonságokkal és hozzáállással rendelkezik ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a helyzetéből. „Kihasználhatja, hogy Sebastian csapattársa lesz, és megpróbálhat tanulni tőle” – vélekedett. Hozzátette, a Red Bull folyamatosan tartja a kapcsolatot Ricciardóval, de egyelőre hagyják, hogy a Toro Rossónál hátralévő utolsó két versenyére koncentráljon.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!