Vágólapra másolva!
Szerinte 2013 az istálló történetének legrosszabb szezonja, és csak a gyenge autó miatt nem tudta megmutatni, mire képes. Whitmarsht azért jó csapatfőnöknek tartja.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, hogy Sergio Péreznek a 2013-as idény végén távoznia kell a McLarentől, ez a mexikói legutóbbi nyilatkozataiból is könnyen kikövetkeztethető. Pérez kedden egy sajtóeseményen vett részt Mexikóvárosban, ahol rendkívül csalódottan nyilatkozott az idei szezonjáról. A fiatal mexikói nem titkoltan azzal a céllal szerződött a McLarenhez, hogy már idén a világbajnoki címért küzdhet, de eddig egy ötödik helynél nem tud jobb eredményt felmutatni.

A Sauberrel 2012-ben három dobogós helyet szerző Pérez pályafutása legkiábrándítóbb évének nevezte az ideit, és szerinte „a McLaren történetének is ez a legrosszabb szezonja.” Bár gyakran borsot tört csapattársa, Jenson Button orra alá, úgy véli, „egy ilyen rossz autóval” esélye sem volt megmutatni, mire képes valójában.

„Nagyon csalódott vagyok” – idézi Pérezt a Totalrace. „Azt hiszem, ez történik, ha az ember eredményei meg sem közelítik a kitűzött céljait. Ez mindkét félre igaz.”

Pérez nagy reményekkel érkezett a McLarenhez Forrás: AFP

Pérez elismerte, hogy a McLaren nagyszerű csapat, de szerinte 2013-ban nem dolgoztak elég szervezetten, és „az alázatosság sem volt meg bennük, hogy szembenézzenek a valósággal.” A mexikói úgy gondolja, túl sok időbe telt, mire az istálló elismerte, hogy gyenge autót épített. „Későn jöttek rá, hol is állunk valójában – míg máskor az számított jó hétvégének, ha futamot nyertek, most a pontszerzéssel kellett beérniük.”

Pérez hozzátette, hogy nem a csapatfőnök Martin Whitmarsht tartja felelősnek a gyenge eredményekért. „Szerintem Martin nagyszerű vezér, róla semmi rosszat nem tudok mondani. Egy csapat sorsa azonban nem csak a vezetőn, hanem sok más tényezőn is múlik – ezek pedig nem voltak elég jók.”

Pérez nevét a napokban a Force Indiával hozták összefüggésbe, de a fiatal mexikói még nem nyilatkozott arról, hol képzeli el a jövőjét. „Meglátjuk, mi lesz a legjobb opció számomra. Most elsősorban az országomért versenyzek, ez hajt előre” – mondta az USA Nagydíj előtt Pérez, aki hétvégén komoly szurkolótábor előtt versenyezhet, hiszen Austinba tavaly is rengeteg mexikói rajongója utazott el.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!