Vágólapra másolva!
A svájciak hamarosan döntenek a 18 éves orosz sorsáról. A McLarentől távozó Pérez a Force Indiánál nézhet új állás után.

Noha a Sauber már hónapokkal ezelőtt úgy beszélt Szergej Szirotkinról, mint a csapat egyik jövő évi versenyzőjéről, valójában még mindig nem döntötték el véglegesen, hogy a 18 éves pilótát szerződtetik-e a 2013-as szezonra. Az orosz támogatókkal rendelkező istálló csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn mindenesetre szeretné, ha rövid időn belül döntés születne Szirotkin sorsáról.

„Úgy gondolom, hamarosan világossá válik számunkra, hogy lenne-e értelme őt szerződtetnünk” – mondta, majd elárulta, a csapat jelenleg Szirotkin szuperlicenszének biztosításán dolgozik. „Bízunk benne, hogy sikerül megszereznie, de ennek a lépésnek a nagyságát sem szabad alábecsülnünk.”

A Sauber a csapat korábbi autójával folytatott tesztekkel próbálja felkészíteni az orosz tinédzsert a Forma-1-es szereplésre, és egyelőre elégedettek a teljesítményével. „Egyértelműen az a célunk, hogy a Forma-1-be juttassuk őt. Két teszten szerettünk volna lehetőséget adni neki, de az egyiket az időjárási viszonyok miatt törölni kellett. A másik tesztje jól sikerült” – árulta el Kaltenborn. „Fontos, hogy továbbra is a fizikai felkészülésére koncentráljon.”

Szirotkin idén a Formula Renault 3.5-ös szériában versenyzett Forrás: Sauber

A 2014-es F1-es szerződésre vágyó versenyzők körében időközben a Force India vált az egyik legkívánatosabb csapattá, hiszen az istálló még egyik jelenlegi versenyzőjével sem hosszabbított. Adrian Sutil állítólag már tárgyal is a Sauberrel, és Paul di Resta helye is komoly veszélyben van. Az biztosnak tűnik, hogy a Force India tárgyalásokat folytat korábbi versenyzőjével, Nico Hülkenberggel – bár a német a Lotus ajánlatát preferálja -, és a hírek szerint Sergio Pérez is az indiaiaknál próbálkozhat.

A mexikóit mindössze egy szezon után meneszti a McLaren, amely – bár hivatalosan még nem jelentették be – jövőre a 21 éves újoncnak, Kevin Magnussennek ad lehetőséget. Az istálló döntése komoly csapást jelenthet Pérez számára, aki a meggyőző 2012-es idénye után pályafutása következő éveit is a McLarennél képzelte el. Magnussen állítólag egyrészt a szimulátorban, másrészt a fiatal versenyzők silverstone-i tesztjén nyújtott teljesítményével győzte meg a McLarent, amely Pérez 2013-as teljesítményével sem volt elégedett. Ezért döntöttek a kockázatosabb, de hosszú távon talán kifizetődőbb választás mellett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!