Vágólapra másolva!
Éppen a múlt csütörtökön járt Maranellóban, három nappal azelőtt, hogy kiderült: idén már nem áll rajthoz a nagydíjakon. Massa szerint többet kell edzenie, ha jövőre le akarja győzni Alonsót.

Kiderült, hogy Kimi Räikkönen a múlt csütörtökön a Ferrari főhadiszállásán járt, ahol átesett az üléspróbán. Az időzítést sokan, köztük a Reuters tudósítója is gyanúsnak találták, mert a finn alig három nappal később váratlanul bejelentette, hogy nem fejezi be a szezont jelenlegi csapatával, a Lotusszal, inkább napokon belül megműtteti a hátát. Bár azt állította, a fájdalmai miatt nem is tudna vezetni, a Lotus pénteken kiadott, az USA Nagydíjat beharangozó közleményében még szó sem esett róla, hogy esetleg távol marad a versenytől.

Ez a fordulat meglepetésként érte még Räikkönen potenciális helyettesét, Davide Valsecchit is, aki vasárnap az Autosprint című olasz laptól értesült róla. „A csapattól semmit sem tudok, a héten nem is jártam a főhadiszálláson" – ismerte el. „Enstone-ban még azok sem mondtak nekem semmit, akikkel rendszeresen beszélek." A másik, aki beugorhatna a finn helyére, Nico Hülkenberg lenne, de ez a menedzsere szerint sem valószínű. „Senki nem keresett meg minket ezzel kapcsolatban" – nyilatkozta Werner Heinz a Bildnek.

Räikkönen megműtteti a hátát, mielőtt jövőre visszatér a Ferrarihoz Forrás: AFP

Räikkönen honfitársa, az ex-versenyző Mika Salo ugyanakkor az MTV3-nak kijelentette, hogy helyesli a korai műtétet. „Kimi régóta küszködik ezzel a sérüléssel" – magyarázta. „A télen eleve el akarta végeztetni a műtétet, és ha belegondolunk, hogy mik történtek a Lotusnál – az elmaradt fizetése, az egyre romló légkör –, szerintem helyes döntést hozott. Így több ideje lesz a felépülésre, mielőtt januárban megkezdődik a tesztelés."

A Ferraritól a szezon végén távozó Felipe Massa szerint Räikkönennek fizikailag tökéletes formában is kell lennie, ha jövőre fel akarja venni a harcot új csapattársával, Fernando Alonsóval.

„Kimi és a Ferrari már nagyon jól ismerik egymást" – mondta a La Repubblicának. „Fernandóval viszont még nincs sok tapasztalata, úgyhogy szerintem el kellene járnia az edzőterembe, és alaposan fel kellene készülnie. Fernando nagyon-nagyon erős versenyző. (Räikkönennek) nem lesz könnyű dolga ellene."

Massáról közben az Auto Bild és az Italiaracing is azt írta, hogy a brazil Petrobras támogatásával leszerződött a Williamshez. Ezt rövidesen be is jelenthetik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!