Vágólapra másolva!
A fájós háta miatt még nem döntött arról, hogy elutazik-e a versenyre. Jelenleg Spanyolországban pihen.

A Gazzetta dello Sport értesülései szerint nem vehető biztosra, hogy Fernando Alonso rajthoz áll a hétvégi USA Nagydíjon. A spanyol versenyző háta azután fájdult meg, hogy az autója múlt vasárnap, Abu-Dzabiban nagy sebességgel átpattogott egy rázókövön, miközben Jean-Eric Vergne Toro Rossóját előzte. A szenzorok azt mutatták, hogy a becsapódás 25 G erejű volt, ezért a Ferrariban bekapcsolt a versenyző lehetséges sérülésére figyelmeztető lámpa, és Alonsónak a szabályoknak megfelelően részt kellett vennie egy kötelező orvosi vizsgálaton.

Alonso a Twitteren arról számolt be, hogy a verseny utáni éjszaka rosszul aludt, emiatt másnap, majd a múlt héten további teszteket végeztek el rajta. Az olasz sportnapilap úgy tudja, jelenleg Spanyolországban pihen, és még nem döntött arról, hogy elutazik-e Austinba. A tervek szerint kedden indulna el.

Alonso Abu-Dzabiban sérült meg Forrás: Ferrari

Az eset állítólag ismét feszültséget szült Alonso és a Ferrari között, mert a csapatnak nem tetszett, hogy a menedzsere, Luis Garcia Abad kitweetelt egy ijesztő fotót, amely a versenyzőt egy gerincsérültek számára fejlesztett, nyakmerevítős hordágyon fekve ábrázolta.

Bár kicsi a valószínűsége, hogy Alonso valóban kihagyja a hétvégi USA Nagydíjat, ha ez mégis megtörténik, a Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari Jules Bianchit ülteti be a helyére. Az általuk támogatott francia jelenleg a Marussiánál versenyez, de a csapata a szerződésébe foglalt záradék értelmében elengedné a Ferrarihoz.

Az már vasárnap biztossá vált, hogy az ugyancsak hátsérüléssel küszködő Kimi Räikkönen nem indul a szezon utolsó két futamán, mert még csütörtökön megműtik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!