Vágólapra másolva!
Már a szezon vége előtt megműtteti a hátát, hogy a lábadozása ne akadályozza a felkészülésben a 2014-es idényre. A Lotus egyelőre nem nevezte meg a helyettesét, de nagy valószínűséggel a tesztpilóta Davide Valsecchinek fognak bizalmat szavazni.

Noha a fizetésével kapcsolatos perpatvar után Kimi Räikkönen végül elállt attól a szándékától, hogy ne vegyen részt az idény utolsó két versenyén, végül mégis úgy alakult, hogy nem fog volán mögé ülni Austinban és Interlagosban. Ennek az az oka, hogy a tervezettnél korábban, már a jövő héten megműtteti fájós hátát, méghozzá azért, mert a várhatóan négy hétig tartó lábadozás különben akadályozná a következő szezonra való felkészülésében a Ferrarival.

Räikkönen idén már nem fog versenyezni Forrás: Lotus

Räikkönenről Szingapúrban derült ki, hogy évek óta hátfájással küzd, amely még egy 2001-es tesztbalesetre vezethető vissza. Menedzsere, Steve Robertson az Autosportnak most elmondta, hogy muszáj volt előrébb hozni az operáció időpontját, ezért a versenyző nem vezethet az utolsó két nagydíjon. "Ez sajnos nem lehetséges, Kiminek ugyanis erős fájdalmai vannak" - nyilatkozta. A Turun Sanomat szerint a műtétre csütörtökön, Salzburgban kerül sor.

A Lotus egyelőre nem jelentette be, hogy ki ülhet a 7-es rajtszámú autóba a hátralévő versenyeken, de nagy valószínűséggel a tavalyi GP2-es bajnoknak, a csapatnál tesztpilótaként dolgozó Davide Valsecchinek fognak bizalmat szavazni. Ez a változás jelentős csapást mér az esélyeikre a konstruktőri bajnokságban, ahol jelenleg csak a negyedik helyen állnak, de Mercedesszel és a Ferrarival harcoltak a másodikért.

Már korábban is felmerült, hogy Räikkönen idén már nem fog versenyezni, akkor azonban ő maga fenyegetőzött ezzel az elmaradt fizetése miatt. Az abu-dzabi hétvégén végül sikerült megállapodnia a Lotusszal. Nem világos, hogy a mostani döntése miként fogja érinteni a gázsiját, különösen, hogy a csapat még nem rendezte a jövőjét új befektetőjével, a Quantum Motorsportsszal.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!