Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy a személyes viszonyuk nem nevezhető jónak, de azt mondja, versenyzőként ennek ellenére nagyra tartja ausztrál csapattársát. Webbernek már egy Le Mans-i győzelem lebeg a szeme előtt.

Sebastian Vettel és Mark Webber azóta nincsenek jóban, hogy a 2010-es Török Nagydíjon összeütköztek. A kapcsolatukat az elmúlt években több incidens mérgezte tovább, legutóbb Malajziában, ahol Vettel a csapat utasítása ellenére előzte meg Webbert. Mégis azt mondja, az egymás iránti tiszteletet nem veszítették el.

„Az igazat megvallva mindig tiszteltük egymást, különösen a pályán" – mondta Vettel. „Harcoltunk egymással, de nem hinném, hogy tisztelet nélkül. A másik képességeit szerintem végig nagyra értékeltük. Mivel már öt éve csapattársak vagyunk, nagyon alaposan megismertük egymást, vagyis tisztában vagyok az erősségeivel, és, bár ezeket nem nevezném gyengeségnek, azokkal a pontjaival is, amelyekben egy kicsit én vagyok előnyben. Ez fordítva is érvényes."

A csapattársak Szepangban még jobban elhidegültek egymástól Forrás: Red Bull

Amióta 2009-ben a Red Bullhoz igazolt, Vettel négy világbajnoki címet nyert, és 36 nagydíjgyőzelmet aratott, míg Webber éppen negyedennyit. A német mégis azt állítja, a látszattal ellentétben nem volt közöttük ekkora tudásbeli különbség.

„Mindig nagyon közel volt egymáshoz a teljesítményünk, talán közelebb, mint ahogy a legtöbben emlékeznek rá. Ezt értékeltem, ezért tisztelem őt nagyon" – tette hozzá Vettel. „Persze őszintén el kell ismernünk, hogy a személyes viszonyunk nem volt éppen a legjobb. Végső soron azonban rendkívül sikeres párost alkottunk, hiszen zsinórban négy konstruktőri címet szereztünk a csapatnak, arra tehát mindig odafigyeltünk, hogy elég pontot gyűjtsünk együtt."

Webber, aki az év végén visszavonul, és a Porsche prototípus-programjában folytatja a pályafutását, azt mondta, sok kellemes emléket őriz a Forma-1-ről, de már a 24 óráson aratott győzelem lebeg a szeme előtt.

„Ilyen az emberi természet. Nyerni akarok Le Mans-ban, mert az a monacói sikeremmel párosítva szép eredmény lenne" – mutatott rá. „Hogy egyetlen győzelem elég lesz-e, azt nem tudom. Lehet, hogy még többre fogok vágyni. De addig persze meg kell szerezni az elsőt, ami nem lesz könnyű."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!