Vágólapra másolva!
A brazil versenyző ismét kijelentette, hogy Alonso volt a legerősebb csapattársa, akit a még nagyobb intelligenciája miatt tart jobbnak az egyébként ugyanolyan gyors Schumachernél.

Felipe Massának ez az utolsó idénye a Ferrarinál, és a csapatnál töltött nyolc évről interjút készített vele a Gazzetta dello Sport. Az olasz lap megkérdezte tőle, mi a titka annak, hogy ennyi ideig tagja lehetett az istállónak, amire azt felelte: "Mindig őszintén viselkedtem, és a munkám során mindent beleadtam a pályán, a mérnökökkel való egyeztetéseknél, valamint a gyárban is. Úgy vélem, mindig igazi profi módjára dolgoztam."

Massa karrierjének következő állomása egyelőre nem ismert, és előfordulhat, hogy idén versenyezhet utoljára a Forma-1-ben. A Ferrarinál töltött nyolc szezonja alatt mély kapcsolatot alakított ki a csapat tagjaival, akiket most röviden jellemzett is.

Felipe Massa az utolsó ferraris versenyeinek egyikén, Abu-Dzabiban Forrás: AFP

A vállalat elnökéről, Luca di Montezemolóról azt mondta, "ő a megfelelő ember a posztjára", mert "tudja, hogyan fogalmazza meg és terjessze a Ferrari eszméit", míg Stefano Domenicali csapatfőnökről azt, hogy a "barátjának tartja, akivel együtt nőtt fel a Ferrarinál." Domenicali elődjét, Jean Todtot "a legjobb tanárnak" nevezte, aki "a legfontosabb személy volt a pályafutásában." Versenymérnökét, Rob Smedleyt szintén fontos embernek tartja, aki száz százalékig ismeri őt.

Néhány hónapja a Sky Sports kérdésére Massa úgy felelt, hogy a csapattársai közül Fernando Alonsót érzi a legerősebbnek, akit még a hétszeres világbajnok Michael Schumachernél is jobbnak tart. Véleményét ezúttal is fenntartotta. "Schumacher ugyanolyan gyors volt, mint ő, de Alonso intelligencia terén jobb nála, mert minden elemet sikerül tökéletesen összeraknia" - jelentette ki Massa.

A brazil korábban azzal indokolta választását, hogy Alonso ellen szenvedett a legtöbbet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!