Vágólapra másolva!
Az egykörös tempó helyett inkább arra koncentrálnak, hogy könnyebben tudjanak előzni. Ross Brawn nem aggódik Hamilton formája miatt.

Noha az utóbbi két hétvégén a Mercedes bizonyult a második legjobb csapatnak a Red Bull mögött – Nico Rosberg Indiában és Abu-Dzabiban is felállhatott a dobogóra -, Lewis Hamilton mindkét versenyen küszködött, amikor az előtte haladó lassabb versenyzőket kellett volna megelőznie. A brit ezért csak a 6. és a 7. helyen zárta a legutóbbi hétvégéket, s mivel a Mercedesek korábban is nehezen tudták áthámozni magukat a mezőnyön, Ross Brawn azt fontolgatja, hogy a csapat az idény utolsó két versenyén változtat a hozzáállásán.

A Mercedes idén leginkább az egykörös tempó tekintetében jeleskedett, de a csapat most azt tervezi, hogy Austinban és Interlagosban a beállítások megváltoztatásával inkább az előzések könnyebb végrehajtására törekednek. „Rájöttünk, hogy az egyik gyenge pontunk az, amikor egy másik autót kell szorosan követnünk és megelőznünk – ebben a helyzetben nem vagyunk erősek” – mondta Brawn az Autosportnak.

Hamilton legutóbb Belgiumban állhatott fel a dobogóra Forrás: AFP

„Ilyenkor persze egyre rosszabbul alakul a helyzetünk, hiszen pont azért lenne szükségünk az előzésekre, hogy újra a helyes irányba tereljük a versenyünket" – magyarázta. „Lewisszal is ez történt az előző két versenyen, ezért Austin és Brazília előtt elgondolkozunk a problémán. Lehet, hogy változtatunk a hozzáállásunkon, és más szellemben állítjuk be az autónkat – kicsit nagyobb hangsúlyt fektetünk majd a többiek elleni küzdelemre, mint a köridőkre.”

Brawn hozzátette, nem aggódik amiatt, hogy az utóbbi versenyeken Hamilton nem tudta tartani a tempót Rosberggel. Szerinte két hasonló képességekkel rendelkező pilóta esetében normális, hogy folyamatosan változik köztük az erősorrend. „Néhány versenyen valamelyikük tökéletesen eltalálja az autó beállításait – ilyenkor minden összeáll, jól versenyeznek” – mondta. „Ha egy csapatnak két olyan jó versenyzője van, mint nekünk, akkor természetes, hogy ezek a szakaszok váltogatják egymást.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!