Vágólapra másolva!
A brit szerint a Red Bull a szezon második felében olyan áttörést ért el az aerodinamika terén, amelyből 2014-ben is profitálhat. Horner is biztos benne, hogy használni tudják az idei fejlesztéseiket.

Noha sokan arra számítanak, hogy a 2014-es autókat érintő új szabályok miatt jövőre felborulhat az erősorrend, a Mercedest irányító Ross Brawn szerint ismét a Red Bull lehet a bajnoki cím legnagyobb esélyese. A brit szerint az osztrákok akkora előnyre tettek szert az idei év második felében, hogy a többi csapat az új szabályok mellett is nehezen dolgozhatja le a hátrányát.

„Megfigyeltem, hogy az év második felében hogyan javult a teljesítményük, és úgy tűnik, ebből a következő évben is profitálhatnak” – nyilatkozta az Autosportnak Brawn, aki szerint a Red Bull az aerodinamika terén ért el nagy áttörést. „Hirtelen olyan autójuk lett, amellyel néha a legnagyobb végsebesség elérése is képesek – erre évek óta nem volt példa.”

A Red Bull verhetetlen az idény második felében Forrás: Red Bull

Brawn szerint az aerodinamikát is érintő új szabályok ellenére a Red Bull jövőre is felhasználhatja az idei megoldásait. „Sikerült csökkenteniük az autójuk légellenállását – ha ezt a következő idényben is folytatják, akkor a pályák bizonyos szakaszain nagy kihívást állítanak elénk” – magyarázta. „Noha sok szempontból tiszta lappal indulunk majd, nem fogják elfelejteni, amit tanultak. Az idei autójukon végzett módosításaikat jövőre is alkalmazhatják.”

A csapatfőnök Christian Horner szerint is jól járhat a Red Bull azzal, hogy a többi istállóval ellentétben az idény végéig fejlesztették az RB9-et. „Milton Keynesben már teljes mértékben a 2014-es modellre koncentrálunk, de még mindig rengeteget tanulhatunk az idei autónkból” – jelentette ki. „A többi csapat ráadásul még harcol a konstruktőri bajnokság második helyéért. Mi ebből kimaradunk, így tényleg a 2014-es autónkra tudunk összpontosítani.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!