Vágólapra másolva!
Minden jel arra utal, hogy Sergio Pérez további egy évre lehetőséget kap az istállótól. A mexikói nem is aggódik a jövője miatt.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azt ígéri, az istálló „rövid időn belül” bejelenti a 2014-es pilótapárosát. Az már eddig is biztosnak tűnt, hogy Jenson Button jövőre is a csapatnál folytathatja, az Autosport információ szerint pedig Sergio Pérez is további egy évre lehetőséget kap.

A fiatal mexikói az idei szezon elején csatlakozott az istállóhoz, s bár többször is borsot tört tapasztalt csapattársa orra alá, a McLaren első felében nem volt teljesen elégedett a teljesítményével. Állítólag még mindig vannak olyanok a csapatban, akik inkább a Formula Renault 3.5-ös széria idei bajnokát, Kevin Magnussent ültetnék be az autóba, de úgy tűnik, Pérez az utóbbi futamokon nyújtott teljesítményével meggyőzte a vezetőséget.

A két McLaren idén többször is egymásra talált a pályán Forrás: McLaren

Whitmarsh elmondta, idén elégedett volt a két versenyző hozzáállásával, és szerinte a csapatnak is jót tett, hogy Button és Pérez gyakran egymás ellen is küzdött a versenyeken. „Mindkét srác autóversenyző, ezért egymást is le akarják győzni. Mi pontosan ezt szeretnénk látni” – magyarázza. „Nálunk ez határozza meg a csapat működését, bár ez a stratégia néha feszültségekhez vezethet.”

„Szerintem jó dolog, hogy két őszinte pilótánk van, akik szeretnek egymás ellen versenyezni, ráadásul ezt jól és tisztán teszik” – tette hozzá. Az Autosport szerint egyébként Pérez új szerződésében szigorúan megszabják, hogy Buttonhoz képest hogyan kell teljesítenie, ha 2015-re is a McLarennél szeretne maradni.

Pérez hosszabbítására utal az is, hogy maga a mexikói sem aggódik a jövője miatt. „Tudom, hogy mi fog történni, ezért ilyen szempontból most nem nehezedik rám túl nagy nyomás” – nyilatkozta a 23 éves versenyző, aki idén eddig 25 ponttal szerzett kevesebbet, mint Button, és a bajnokság 12. helyén áll. „Egy autóversenyző számára az a legnagyobb teher, ha kétségei vannak a jövőjével kapcsolatban. Én viszont biztos vagyok benne, hogy akármi is történik, a lehető legjobban jövök ki belőle.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!