Vágólapra másolva!
A koreai gyártó állítólag érdeklődik a Forma-1-es szereplés iránt, szeptemberben már egy háromnapos tesztet is végrehajtottak. A Pirelli azonban biztos benne, hogy sikerül véglegesíteniük a szerződésüket.

Az elmúlt években rengeteget kritizált Pirelli nemrég már azzal fenyegetőzött, hogy az év végén kiszáll a Forma-1-ből, ha nem jutnak elég tesztlehetőséghez a 2014-es szezon kezdete előtt. Noha úgy tűnik, a kemény nyilatkozatoknak köszönhetően sikerül elérniük, hogy az év végéig többször is kipróbálhassák az új abroncsokat, a hírek szerint időközben egy új jelentkező is akadt a gumiszállítói pozícióra. A tyrepress.com ugyanis arról számolt be, hogy a Kumho szeptemberben már tesztelte is a saját gyártású F1-es gumijait Barcelonában.

A koreai vállalat állítólag már 2004 óta érdeklődik a Forma-1-es szereplés iránt, most pedig ők maguk ismerték el, hogy szeptemberben egy háromnapos teszt keretében próbálták ki a 2014-es idényre szánt abroncsaikat. Bár a gumikat alapvetően az AutoGP következő idényére tervezték, a Kumho a gyakorlás során megvizsgálta, hogy alkalmasak lennének-e a Forma-1-es szereplésre is.

A Pirellit rengeteg kritika érte az elmúlt években Forrás: Pirelli

Egy Kumhónak tulajdonított nyilatkozat szerint a teszt célja az volt, hogy a gyártó „a jövőbeni F1-es vállalkozást figyelembe véve értékelje a technológiát, és az autóversenyzésben az 1990-es évek óta felhalmozott információk segítségével tesztelje azt a Forma-1-re.”

A koreaiak vezérigazgatója, Jung-Ho Kim már 2010-ben úgy nyilatkozott, hogy a gyártó hamarosan az F1-es piacra is szeretne betörni. A legutóbbi hírek szerint azonban úgy tűnik, erre várniuk kell, a Pirelli ugyanis a sportigazgató Paul Hembery szerint közel jár ahhoz, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetséggel is véglegesítse az új szerződését. A tervek szerint a csapatok az idényzáró Brazil Nagydíj pénteki napján ki is próbálhatják a 2014-re szánt abroncsokat, a tél folyamán pedig számos további gumitesztre kerülhet sor.

„A szerződésünk lényegében már elkészült” – nyilatkozta Hembery még az Abu-Dzabi Nagydíj előtt. „Már csak egy utolsó részletről kell megegyeznünk az FIA-val. Ezzel az ügyvédek foglalkoznak, és ilyenkor általában sok időbe telik az ügy lezárása.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!