Vágólapra másolva!
A Lotusnak sikerült megegyeznie Kimi Räikkönennel, aki így hajlandó részt venni a szezon utolsó két futamán. A finn egy Caterhammel ütközött az Abu-Dzabi Nagydíj első körében.

Kimi Räikkönen pénteki kifakadása után úgy látszik, a versenyzőnek végre sikerült megegyezésre jutnia Lotusszal, így véget érhet a hetek óta húzó ügy. Mint az nemrégiben kiderült, a finn egész évben nem kapott fizetést, így az utolsó két futam kihagyásával fenyegette a csapatot.

Az Autosport értesülései szerint azonban két napon át tartó egyezkedés után Gerard Lopez csapattulajdonosnak és a versenyző menedzserének, Steve Robertsonnak vasárnap sikerült olyan megegyezésre jutniuk, amivel mindkét fél elégedett.

Räikkönen ott lesz a szezon utolsó két versenyén Forrás: [origo]

Amennyiben az egyezséget hivatalosan is aláírják, és a Lotus tartja magát – az egyelőre nem ismert – pontokhoz, Räikkönen részt vesz a soron következő amerikai és brazil futamokon. A csapatnak nagy szüksége van a finn szolgálataira, hiszen óriási a verseny a 2. helyért a konstruktőri bajnokságban, ahol jelenleg csak a negyedikek a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari mögött.

Räikkönen Abu-Dzabiban azonban nem tudott hozzájárulni a pontszerzéshez, az időmérőről való kizárása után ugyanis a futamon már az első körben kiállni kényszerült, miután belekerült a rajtrács végén folyó lökdösődésbe.

"A Caterham csak egy kicsit ért hozzá az első kerekemhez, de annyira rossz szögben, hogy megsérült tőle a felfüggesztésem" – mondta a versenyző, aki szerint a történtek ellenére sem lett volna jobb döntés a bokszutcából indulnia az utolsó rajtkocka helyett. A másik Lotust vezető Romain Grosjean a 4. helyen végzett, 12 pontot szerezve ezzel a csapatnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!