Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője Felipe Massa helyére érkezett volna, végül azonban nem tudott megegyezni a Ferrarival. Úgy érzi, sosem lehetett volna többszörös világbajnok.

Nemrégiben kiderült, hogy Fernando Alonso 2008-ban visszautasította a Red Bull ajánlatát, most pedig Mark Webber árulta el, hogy 2012-ben majdnem aláírt egy kétéves szerződést a Ferrarival.

"Annyira közel álltam hozzá, hogy kézbe is kellett vennem a telefont, hogy felhívjam (a csapattulajdonos) Dietrich Mateschitzet" – mondta Webber Abu-Dzabiban a Speed Weeknek. Az ausztrál kapcsolata már évek óta nem volt felhőtlen a Red Bullal, Felipe Massa helye pedig egyre bizonytalanabbá vált a Ferrarinál, így adta magát a lehetőség.

"Végül nem sikerült megegyeznünk a Ferrarival, különben most Felipe Massa autójában ülnék – ahogy 2014-ben is" – tette hozzá. A 37 éves versenyző csak a tavalyi Kanadai Nagydíj előtt döntötte el, hogy még egy évet lehúz jelenlegi csapatánál.

Webbert egy hajszál választotta el attól, hogy 2014-ig a Ferrarinál versenyezzen Forrás: AFP

Webber az elmúlt négy évben kénytelen volt végignézni, ahogy csapattársa sorra nyeri a világbajnoki címeket. Ennek ellenére nem távozik keserű szájízzel amiatt, hogy neki nem sikerült felérni a csúcsra, hiszen büszke az eredményeire.

"Úgy érzem, vagyok olyan jó, mint az egyszeres világbajnokok. Hogy nyerhettem-e volna több bajnokságot? A válasz egyértelműen nem” – szögezte le az Auto Motor und Sportnak.

Az őszinteségéről híres ausztrál arról is beszélt, hogy nem tartja magát olyan jónak, mint a negyedik világbajnoki címét megszerző Sebastian Vettel. "Seb egészen kivételes, nem okoz gondot számomra, hogy ezt elismerjem" – mondta. "Egy kicsit olyan érzés, mint Gerhard Berger és Ayron Senna esetében – Gerhard is remek versenyző volt, de a világbajnoki cím megszerzéséhez nem eléggé."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!