Vágólapra másolva!
A 2009-es világbajnok szerint a fiatal mexikói pilóta megérdemli, hogy a csapatnál maradjon jövőre is. A Force India párosa közül Adrian Sutil már tudja, hol folytatja a pályafutását.

A McLaren még nem jelentette be hivatalosan, hogy kik lesznek a versenyzői a következő szezonban, de Jenson Button maradását szinte biztosra lehet venni. Csapattársának, Sergio Péreznek azonban nem ennyire egyértelmű a jövője, mivel első idényében - részben a vártnál gyengébb autó miatt - nem sokszor tudta megcsillogtatni a képességeit, és többször felmerült, hogy esetleg lecserélik őt.

Button viszont úgy gondolja, hogy Pérez megérdemel még egy esélyt. "Megérdemli, hogy jövőre is itt maradjon. Nagyon gyors, jó tempót diktál, amit Indiában bizonyított is. A hétvége a teljes csapat számára ígéretes volt, főleg Checónak, illetve a jövőjének" - mondta a Forma-1 hivatalos oldalának. Az előző versenyen, Indiában Pérez az 5. helyen ért célba, ami eddigi legjobb eredménye a wokingi istálló színeiben.

Sergio Pérez 5. lett Indiában Forrás: AFP

A többi, középmezőnyben lévő csapatnál még kuszább a helyzet a versenyzőket tekintve. Adrian Sutil azonban, aki jelenleg a Force India alkalmazottja, elmondta, hogy neki már nem titok, hogy hol folytatja a karrierjét 2014-ben. "Tudom, hogy hol leszek, csak erről most még nem beszélhetek" - közölte a Totalrace-szel. "Egy-két hét múlva talán már elmondhatom."

Csapattársa, Paul di Resta jövője elvileg még nem tiszta, de a skót azt nyilatkozta az Autosportnak, hogy nem aggódik amiatt, hogy esetleg nem jut hely neki a mezőnyben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!