Vágólapra másolva!
A Mercedes túléli, ha a csapatfőnök tényleg elhagyja őket, véli mindkét versenyző.

Lewis Hamilton szerint a Mercedes képes lenne az élvonalban maradni akkor is, ha a csapatfőnök, Ross Brawn a távozás mellett döntene. A brit szakember jövőjéről egymásnak ellentmondó hírek keringenek a szaksajtóban, mert az istálló nem titkoltan azért igazolta le Paddy Lowe-ot a McLarentől, hogy idővel elfoglalja Brawn helyét. A BBC a napokban arról számolt be, hogy Brawn már el is határozta magát a távozásra, Niki Lauda azonban a Times-nak cáfolta ezt.

Bár a csapatot már a Honda-korszakban is irányító Brawn hiánya érzékenyen érinthetné a felemelkedőben lévő Mercedest, Hamilton szerint nem mérne csapást a világbajnoki esélyeikre. „Nagyszerű a munkaviszonyunk, és a magam részéről nem hiszem, hogy született volna már bármilyen döntés" – mondta Hamilton az Autosportnak Abu-Dzabiban. „Viszont azt hiszem, mindenképpen jó szakembereink vannak a csapatban. Biztosan tudom, hogy Niki, Toto (Wolff), Ross és mindenki más gondoskodni fog róla, hogy (Brawn) bármilyen döntést is hoz, jövőre legyen esélyünk harcolni a világbajnoki címért."

Hamilton, aki idén csak egy versenyt nyert, de így is a 4. helyen áll az egyéni világbajnokságban, hozzátette, hogy nem csupán a korábban a Benettonnal és a Ferrarival is vb-győzelmeket arató Brawn jelenléte csábította át a McLarentől a Mercedeshez.

Hamilton szerint a Mercedes Brawn nélkül is világbajnok lehet Forrás: Mercedes

„A döntésemben sokkal több tényező játszott szerepet, mint Ross" – hangsúlyozta. „Az ő jelenléte bónusz volt a tapasztalata és az előző csapatainál aratott sikerei miatt. Ő mutatta meg nekem, hogy a csapat fejlődik, és milyen irányba halad. Ezt a helyében bármelyik csapatfőnök megtette volna."

Nico Rosberg azt mondta, nem akar találgatásokba bocsátkozni Brawn jövőjével kapcsolatban, annyit azonban megjegyzett, hogy „kezdettől fogva jó volt együtt dolgozni Ross-szal, ráadásul borzasztóan érdekes is, hiszen ő rendkívül tapasztalt csapatfőnök. Nagyon bölcs, és ügyesen bánik az emberekkel, amit különösen fontosnak tartok, mert velem is így foglalkozott."

A Mercedes jelenleg, három fordulóval a szezon vége előtt 2. a konstruktőri összetettben. Ha sikerül megtartania a helyét, modernkori történetének legjobb eredményét fogja elérni, eddig ugyanis a rendre a 4., 4. és 5. helyen végzett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!