Vágólapra másolva!
Dietrich Mateschitz biztos benne, hogy kevés F1-es tapasztalata ellenére az orosz hamar felveszi a ritmust. Szerinte Antonio Félix da Costa nem nyújtott elég kiegyensúlyozott teljesítményt.

Sokakat meglepett a Toro Rosso a múlt heti bejelentése, miszerint a 2014-es idényben Daniil Kvyat veszi át a Red Bullhoz szerződő Daniel Ricciardo helyét a csapatnál. A 19 éves orosznál esélyesebbnek tartották Antonio Félix da Costát és az ifjabb Carlos Sainzot is, akik magasabb szintű utánpótlás-kategóriákban versenyeznek, és Forma-1-es autóval is több tapasztalatot gyűjtöttek. Kvyat idén párhuzamosan szerepelt a GP3-ban és a Forma-3-ban, egy F1-es autó volánja mögött pedig mindössze 22 kört tett meg.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz ennek ellenére biztos benne, hogy Kvyat képes lesz megbirkózni a nagy ugrással. Mateschitz Kimi Räikkönent hozta fel példaként, aki 2001-ben szintén nagyon kevés tapasztalattal a háta mögött, a Formula Renault-ból érkezve debütált a Saubernél, és rögtön meggyőző teljesítményt nyújtott.

Kvyat Abu-Dzabiban megszerezheti a GP3 bajnoki címét Forrás: Red Bull

„Emlékezzenek vissza Räikkönen vagy akár (Felipe) Massa esetére – mindketten nagyon gyorsan alkalmazkodtak, pedig kevés tapasztalatot gyűjtöttek az alacsonyabb szériákban. Hiszünk benne, hogy Kvyat is képes lesz erre” – mondta az osztrák, akinek vállalata Räikkönen és Massa debütálásának idején a Saubert szponzorálta.

„Végig figyelemmel követtük Daniil fejlődését az F3-ban és a GP3-ban – sok szempontból is figyelemre méltó, hogy mennyit javult” – tette hozzá Mateschitz. „Ráadásul úgy tűnik, érettebb is lett – már nem egy fiúról, hanem egy fiatalemberről beszélhetünk.”

Mateschitz elárulta, a Red Bull döntésében az is szerepet játszott, hogy Kvyat három évvel fiatalabb Da Costánál, a portugál szereplése ráadásul nem volt mindig meggyőző. „Félix elég hullámzó teljesítményt nyújtott. Néha nagyon gyors volt, de ezt nem tudta rendszeressé tenni” – magyarázta. „Az a tény is megkönnyítette a döntésünket, hogy Kvyat csak 19 éves, míg Da Costa már 22.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!