Vágólapra másolva!
A 11. helyen célba érő spanyol az első körben történt ütközései után végig küszködött az Indiai Nagydíjon. Massa örül a 4. helynek, elégedett volt a stratégiájával.

Fernando Alonsónak Indiában még Sebastian Vettel kiesése esetén is az első vagy a második helyen kellett volna célba érnie ahhoz, hogy életben tartsa a világbajnoki esélyeit, erre azonban már az első körben elszállt minden esélye: a rajt után Mark Webberrel és Jenson Buttonnal is ütközött, a sérült első szárnyát pedig le kellett cserélni. Ez tönkretette a tervezett stratégiáját, hiszen a közepes gumikon hosszú ideig kint szeretett volna maradni a pályán.

„Sajnos nem sikerült tisztán elrajtolnom” – mondta Alonso, aki azután ütközött Webberrel, hogy az ausztrál Kimi Räikkönennel is összeért. „Kicsit balszerencsés voltam, mert ha jól tudom, Mark is koccant valakivel, én pedig harmadik félként keveredtem bele. Utána a 4-es kanyarban is csatáznom kellett.”

Alonso 2 másodperccel maradt le a pontszerzésről Forrás: AFP

Alonso a bokszkiállása után a mezőny végére esett vissza, és a megrongálódott Ferrarival az egész versenyen harcolva sem tudta a 11. helynél előbbre verekedni magát. „Nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen a kerékcserénk után az utolsók voltunk” – kesergett a spanyol, aki a 2010-es Brit Nagydíj óta először ért célba úgy, hogy nem szerzett pontot. „Az autóm eleje megsérült – a jobb kanyarokba nagyon nehezen tudtam befordulni, a bal kanyaroknál viszont túl könnyen elfordult a kormány.”

Alonso a leintés után gratulált Vettelnek és a Red Bullnak a zsinórban negyedszerre megszerzett világbajnoki címükhöz. „Nagyon erősek voltak, és uralták a mezőnyt, főleg az idény második felében. Megérdemeltem lettek bajnokok” – mondta. „Nekünk már a következő idényre kell gondolnunk, igyekeznünk kell, hogy jövőre megnehezítsük a dolgukat.”

Sokkal jobb versenye volt Felipe Massának, aki a 4. helyen tudott célba érni. A brazil ismét nagyszerűen kapta el a rajtot, a két Mercedest és Webbert átugorva feljött a második helyre. A lágy gumikon rajtoló brazil később is megnehezítette Nico Rosberg és Lewis Hamilton dolgát, de a német egy bokszkiállás során végül elé került, majd az eltérő taktikával autózó Grosjean is megelőzte őt.

„Jó verseny volt” – nyilatkozta Massa. „Elégedett vagyok a stratégiánkkal – nem volt könnyű véghezvinni, de végül működött. Volt egy kis problémánk a futam során, amikor Nicóval és Romainnel szemben is vesztettünk egy pozíciót. Kár érte, de ettől függetlenül jó versenyem volt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!