Vágólapra másolva!
A Mercedes a vártnál jobban szerepelt az Indiai Nagydíj időmérőjén, de így is messze elmaradtak a Red Bulltól. Hamilton szerint vasárnap a rajt lehet az egyetlen esélyük.

Noha Sebastian Vettel több mint 7 tizedet vert a Mercedesekre az Indiai Nagydíj időmérőjén, Nico Rosberg és Lewis Hamilton így is elégedett lehetett, hiszen a németen kívül más nem tudta megelőzni őket. Mindketten úgy nyilatkoztak, hogy a vártnál jobb eredményt sikerült elérniük, de Rosberg szerint ennek érdekében sokat kellett kockáztatniuk.

„Végig pengeélen táncoltam, teljesen a határon vezettem. Szerettem volna még legalább egy tizedet kipréselni az autómból” – mondta az időmérő után a német, aki 7 századdal tudta megelőzni a csapattársát. „Az volt a célom, hogy a Red Bullok mögött én legyek a leggyorsabb – a második hely még jobb is, mint amiben reménykedtem, hiszen Mark (Webber) az eltérő taktikája miatt 4. lett.”

Rosberg nem hiszi, hogy vasárnap harcban lehet Vettellel Forrás: AFP

Rosberg úgy véli, a vasárnapi futamon is a közepes gumikon induló Webber lesz a legnagyobb ellenfelük, hiszen „gyorsabb autója van, és más stratégiával versenyez.” A német nem bánta meg, hogy a Mercedes a lágy gumikat választotta az időmérő végén. „Ez mindig nehéz döntés, de úgy döntöttünk, hogy a lágy abroncsokkal járunk a legjobban. Nem arról van szó, hogy kockáztatunk – egyszerűen úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb út.”

Hamilton elismerte, meglepődött, hogy sikerült a második sorba kvalifikálnia magát, mert „a Mercedesnek nagyon nehéz hétvégéje van.” A pénteki szabadedzések óta elvégzett munka azonban meghozta a gyümölcsét. „Nagyon keményen hajtottunk, és lépésről lépésre sikerült javítanunk az autó beállításain. Most már egész jó az autónk balansza, így bízom benne, hogy holnap is a többiek előtt tudunk maradni.”

Hamilton szerint a futamon a stratégia lesz a döntő tényező, de abban nem reménykedik, hogy Vettelt utolérhetik. „Az első kanyar után már nem is fogjuk látni Sebastiant, hacsak át nem ugorjuk őt a rajtnál, de ezt is valószínűtlennek tartom” – mondta. „Ettől függetlenül megpróbáljuk, hiszen a legutóbbi versenyen is jobban rajtoltunk, mint a Red Bull. Reméljük, most is képesek leszünk valami hasonlóra.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!