Vágólapra másolva!
Azt mondja, Indiában is saját magáért versenyez, ha esetleg úgy alakul, hogy kap egy utasítást.

Felipe Massa a két héttel ezelőtti Japán Nagydíjon nem engedelmeskedett, amikor a rádión arra utasították, hogy engedje el a csapattársát, Fernando Alonsót, és azt ígéri, alkalomadtán Indiában is ugyanígy tesz majd. „Nem érzem tiszteletlennek, ha megkérnek, hogy engedjem el Fernandót. De, ahogy Szuzukában, most is saját magamért fogok versenyezni" – mondta a Marca című spanyol lapnak.

Miután a Ferrarinál nem hosszabbították meg a szerződését, Massának a szezon utolsó versenyein jól kell teljesítenie, ha biztosítani akarja a jövőjét. Az Indiai Nagydíj hétvégéjének előestéjén elismerte, hogy nem csak a Lotusszal, hanem a Williamsszel is tárgyal. „Minél több pontot kell szereznem, hogy biztosítsam (a Ferrari) második helyét a konstruktőrök között" – mutatott rá. „Ezért igyekszem majd a lehető legjobb helyen végezni."

Massa nem fog szívességet tenni Alonsónak Forrás: AFP

Szuzukában Alonsónak végül erőből kellett megelőznie Massát, de sem ő, sem a Ferrari nem volt mérges a brazilra. "Felipe megpróbál a lehető leggyorsabban menni, és megértem az érzéseit" – nyilatkozta akkor az istálló főnöke, Stefano Domenicali. "A csapat természetesen teljes mértékben támogatni fogja őt a szezon végéig. Nincs probléma. Fernando végül megelőzte őt a pályán."

Mivel Alonso reálisan már nem esélyes a világbajnoki címre, a csapatutasítások jelentősége eleve csökkent.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!