Vágólapra másolva!
A Japán Nagydíjhoz hasonlóan Indiában is 60 ezer eurós büntetéssel sújtották a Williamset, amiért a második szabadedzésen nem rögzítették megfelelően Pastor Maldonado egyik kerekét.

Akárcsak két héttel ezelőtt, Japánban, az Indiai Nagydíjon is 60 ezer eurós bírsággal sújtották a Williamst, miután a péntek délutáni szabadedzésen kiesett az anyacsavar Pastor Maldonado autójának jobb első kerekéből. Mivel az eset egymás után kétszer történt meg, sokan még súlyosabb büntetésre számítottak, hiszen a Williams meg is ígérte, hogy a szuzukai baki után mindent megtesznek a hiba kijavításáért.

A sportfelügyelők azonban figyelembe vették, hogy míg Japánban maga a kerék is lerepült a Williamsről, Indiában csak a kerékanya esett ki, az incidens így kevesebb veszélyt rejtett magában. A vizsgálatok után kiderült, hogy Maldonado kerékcseréjénél a jobb első kerékanya menete beszakadt, ezért nem sikerült megfelelően rögzíteni. A Williams már azzal megszegte a szabályokat, hogy a hiba után mégis kiengedte Maldonadót a bokszból.

Amint a sportfelügyelők a péntek este kiadott közleményükben is megerősítették, a büntetés kiosztásánál figyelembe vették, hogy a kerék ezúttal a helyén maradt, „de a csapatnak meg kell győződnie arról, hogy a kereket és az anyát is teljes mértékben sikerült rögzíteniük az autóra.”

A Williamsszel sorozatban másodszor történt hasonló incidens Forrás: Williams

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!