Vágólapra másolva!
A Red Bull főtervezője egy nyilatkozatában utalt arra, hogy az F1-es karrierje talán már nem tart túl sokáig.

Minden idők egyik legsikeresebb Forma-1-es tervezője, Adrian Newey újra elismerte, hogy a jövőjét nem feltétlenül az autóversenyzésben képzeli el. A brit 1988 óta tervez F1-es autókat, és több világbajnoki címhez segítette a Williamst, a McLarent és a Red Bullt. Noha jelenleg is kulcsfontosságú szerepet tölt be a 2010 óta minden bajnoki címet bezsebelő osztrákoknál, a napokban arról beszélt, hogy hamarosan új kihívások után nézhet.

„54 éves vagyok,” – nyilatkozta a Telegraph-nak, „és még sok más terület van, ahol ki szeretném próbálni magam.”

Newey-t sokan a legjobb tervezőnek tartják az F1 történetében Forrás: Red Bull

Newey régóta érdeklődik a vitorlázás iránt, már korábban is felmerült, hogy az F1-es karrierje után esetleg hajókat fog tervezni. Bár most is elismerte, hogy a világ egyik leghíresebb vitorlásversenye, az America’s Cup megmozgatja a fantáziáját, a következő éveket még a Forma-1-ben képzeli el.

„2014-re már egy kicsit késő lenne váltanom, nem?” – viccelődött. „A közvetlen jövőben biztosan az F1-ben fogok dolgozni. Teljes mértékben elkötelezett vagyok a következő szezon és az új szabályok iránt.”

Newey szűkszavúan válaszolt arra kérdésre, hogy a Red Bull tulajdonosával, Dietrich Mateschitz-cel terveznek-e saját vitorláscsapatot indítani az America’s Cupon. „Talán igen” – mondta. „Őszintén szólva erről még nem sokat beszélgettünk Dietrichhel.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!