Vágólapra másolva!
Már nincs vesztenivalójuk, úgyhogy kipróbálnak néhány olyan megoldást, amit korábban nem.

A McLaren történetének egyik leggyengébb szezonját teljesíti az idén: tizenöt forduló után csak az 5. helyen áll, és mindössze 83 pontot szerzett, holott tavaly 378-val, tavalyelőtt pedig 497-tel zárta az idényt. A versenyzői még a dobogóra sem jutottak fel, amire 1980 óta nem volt példa. Bár valószínű, hogy a csapatnak jövőre is átmeneti évre kell készülnie, mert új motorszállítója, a Honda csak 2015-ben tér vissza, Jenson Button azt mondja, már most 2014-et szem előtt tartva dolgoznak a hétvégéken.

„Kétségkívül olyan utakra merészkedünk az autóval, ahová normális esetben nem tennénk, hiszen aggódnánk, hogy eldobáljuk a pontokat, ha valami rosszul alakul" – nyilatkozta az Autosportnak Indiában. „Itt például teljesen máshogy állítjuk be az autómat, mint az elmúlt pár évben bárhol tettük – egyszerűen látni akarjuk, hogy hányadán állunk. Ez jövőre a segítségünkre lehet."

A McLarennek már nincs vesztenivalója az idén Forrás: AFP

„Abban a helyzetben vagyunk, hogy megtehetjük ezt, mert nem harcolunk a győzelemért, a dobogóért és a vb-címért, aminek meg kell találnunk az előnyeit is. Egy ilyen nehéz szezonban nincs túl sok."

A csapatok nagy része már 2014-re koncentrál, a McLaren azonban jobban áthelyezheti a hangsúlyt a következő szezonra, mint a többségük, hiszen a konstruktőri 5. helye biztonságban van.

„Sokat tanulhatunk arról, hogy meddig nem érdemes elmerészkednünk az első vezetőszárny szögével, és a levegő hogyan áramlik az autó fölött" – magyarázta Button. „Ha már ilyen pocsék évünknek kellett lennie, jó, hogy éppen az idén került sor rá, mert így legalább a 2014-es szabálymódosításokra fel lehet készülni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!