Vágólapra másolva!
A verseny utánra halasztották azt a bírósági tárgyalást, amelyen a nagydíj esetleges eltörléséről döntöttek volna.

Az Indiai Nagydíj eltörlésének eddig is minimális esélye volt, pénteken azonban biztossá vált, hogy gond nélkül megrendezhetik a versenyt. A nagydíj sorsáról döntő, eredetileg péntekre tervezett bírósági meghallgatást ugyanis elhalasztották – az új dátumot egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az biztos, hogy csak a verseny után kerülhet rá sor.

Csütörtökön röppentek fel olyan híresztelések, melyek szerint veszélybe kerülhet az idei futam, miután egy helyi aktivista indítványt nyújtott be az indiai legfelsőbb bírósághoz, és a verseny eltörlését követelte. Amit Kumar azt kifogásolta, hogy a nagydíj szervezői nem fizették be a szórakoztató rendezvények utáni adót.

Idén még biztos lesz verseny Indiában Forrás: Mercedes

Az indiai motorsport szövetség elnöke, Vicky Chandhok már csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a verseny eltörlésére rendkívül kevés esély van – szerinte Indiában gyakran történnek hasonló esetek, hiszen „ez a világ legnagyobb demokráciája, és mindenkinek joga van a bírósághoz fordulni.”

„Az itt élő emberek már hozzászoktak ezekhez az ügyekhez. Semmi nem történt, ami miatt aggódnunk kéne” – nyilatkozta. „A bírók általában nem döntenek a sportesemények leállítása mellett. A sportnak folytatódnia kell, a többi üggyel pedig később lehet foglalkozni.”

Az idei Indiai Nagydíj megmenekülése ellenére sem valószínű, hogy a Forma-1 a következő években újra ellátogat az ázsiai országba. A 2014-es versenynaptárból biztosan kimaradnak, s bár egy évvel később elvileg szeretnének újra futamot rendezni, erre bürokratikus okok miatt Bernie Ecclestone szerint is nagyon kicsi az esély.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!