Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke a világ egyik legsportszerűbb emberének nevezte magát, és azt mondja, csapata csak a versenyeken felgyülemlett feszültség levezetése miatt szokta kritizálni a Red Bullt.

A Ferrari különleges módját választotta annak, hogy megválaszolja két olyan szurkolójának kérdéseit, akik az utóbbi időben különböző közösségi oldalakon élesen kritizálták a csapatot: meghívták őket a maranellói főhadiszállásra, hogy személyesen beszélhessenek Stefano Domenicali csapatfőnökkel. A két olasz rajongó egyike kifogásolta a Ferrari Red Bullra tett gúnyos megjegyzéseit, de Domenicali, aki a "világ egyik legsportszerűbb emberének" nevezte magát, azt felelte, hogy ezek a szavak csak a stressz oldását szolgálják.

"Az összes versenyen gratulálok az ellenfeleinknek, akár látják, akár nem" - mondta a beszélgetés során, amelyből a Ferrari honlapja tett közzé részleteket. "A Red Bullra tett csípős megjegyzések? Ez a feszültség levezetésének egyik módja, nem gondoljuk komolyan, amit mondunk, ahogy ez a hangvételen is érződik." A csapatfőnök hozzátette, a Ferrari "a többiekkel ellentétben mindig őszintén elmondja, hogy mit tesz" - ezt arra felelte, hogy az említett rajongó felhozta a 2012-es USA Nagydíjon történt váltócserét, amellyel Felipe Massát beáldozták a vb-címért küzdő Fernando Alonso jobb rajthelye kedvéért.

Stefano Domenicali és Felipe Massa Forrás: AFP

A beszélgetés során szóba került a Ferrari versenyzőválasztása is. Domenicali elmondta, hogy a csapatnál az utolsó idényét teljesítő Massa megérdemelte a lehetőséget, hogy az elmúlt években nyújtott gyengébb formája ellenére a Scuderiánál maradhasson.

"Az udvariasság megkövetelte tőlünk, hogy megadjuk az esélyt a bizonyításra egy olyan versenyzőnek, akinek eddig nem volt sok szerencséje. Amikor Felipe képtelen volt az elvárt teljesítményt nyújtani, az javarészt arra volt visszavezethető, hogy az autója iszonyúan érzékenyen reagált, és a hátulja túlságosan izgága volt" - nyilatkozta. "2008-ban azonban majdnem megszerezte a bajnoki címet, és én bajnokként tekintek rá. Azért igazoltuk le (Kimi) Räikkönent, mert többet akarunk."

Elismerte, hogy korábban Robert Kubica is felmerült náluk jelöltként, azonban ahogy a pilóta is sejti, szerinte sincs sok esély a lengyel visszatérésére. "Igen, szemmel tartottuk őt, de sajnos nem hiszem, hogy vissza tud térni" - mondta Domenicali. Kubica 2011 elején egy ralibalesetben szenvedett súlyos végtagsérüléseket, és emiatt valószínűleg nem tudja folytatni a karrierjét együléses versenyautókkal.

A Ferrari csapatfőnöke megemlítette, hogy Raffaele Marciello és Antonio Fuoco személyében van két olyan olasz tehetség, aki később esetleg a maranellóiak Forma-1-es autóját vezetheti. Idén mindketen bajnokok lettek, Marciello az F3 Euróban, Fuoco a Formula Renault 2.0 ALPS-ban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!