Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint a fiatal orosz versenyző megérdemli a lehetőséget, és a szerződtetésének nincs köze a jövőre debütáló Orosz Nagydíjhoz. A Toro Rosso csapatfőnöke úgy véli, António Félix da Costa teljesítménye nem elég kiegyensúlyozott.

A héten jelentette be a Toro Rosso, hogy Jean-Eric Vergne csapattársa jövőre a jelenleg 19 éves orosz, Daniil Kvyat lesz. Korábban António Félix da Costa és ifjabb Carlos Sainz is esélyesebbnek tűnt nála a Red Bullhoz előreléptetett Daniel Ricciardo helyére, de Franz Tost csapatfőnök a Speed Weeknek kijelentette, hogy Kvyat az F3 Euróban és a GP3-ban elért eredményeivel jó benyomást tett a csapatra.

Tost összegezte a Red Bull által támogatott tehetségek eredményeit, és elmondta, hogy az előzőleg favoritnak tartott da Costa teljesítménye nem volt kiegyensúlyozott.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is jó választásnak tartja Kvyatot. "Azt néztük, hogy középtávon mi a legjobb a Red Bullnak és a Toro Rossónak. Mindenki, aki érintett volt a döntési folyamatban, azt mondta, hogy Daniil a megfelelő jelölt" - nyilatkozta, tagadva azt a felvetést, hogy a fiatal pilóta szerződtetésének köze volt ahhoz, hogy jövőre rendezik az első Orosz Nagydíjat.

Daniil Kvyat Forrás: Red Bull

"Vállalni akarjuk a kockázatot, és a GP3-ból felhozzuk őt az F1-be. Ha nincs kockázat, nincs móka!" - tette hozzá az Auto Bildnek. Kvyat a 2. helyen áll a GP3-ban, de az Abu-Dzabiban rendezett utolsó két futamon még lesz esélye a bajnoki cím elhódítására.

Közben egy másik orosz tinédzser, Szergej Szirotykin javában készül, hogy jövőre a Saubernél debütálhasson. A versenyző már átesett a tűzkeresztségen egy F1-es autó volánja mögött, és úgy érzi, szépen fejlődik.

"Sokat tanulok. Már sokkal erősebbnek érzem magam ahhoz képest, hogy milyen voltam akkor, amikor elkezdődött a Forma-1-es történetem" - mondta az Autosportnak. "Úgy érzem, hogy tapasztaltabb lettem, és máris többet értek abból, hogy hogyan működnek a dolgok a legmagasabb szinten."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!