Vágólapra másolva!
Jonathan Neale szerint a McLaren nem is számított rá, hogy az osztrákok idő előtt elengedik hozzájuk az aero-főnöküket. Azért nem zárja ki, hogy később meggondolják magukat.

Hiába kötött már szerződést a McLaren Peter Prodromou-val, a Red Bull aerodinamikai részlegének jelenlegi főnökével, a jelek szerint 2015-ig várniuk kell arra, hogy a szakember ténylegesen náluk dolgozhasson. Prodromou ugyanis még legalább egy évig szerződésben áll jelenlegi munkaadójával, Christian Horner pedig múlt héten kijelentette, nem szeretnék korábban elengedni az Adrian Newey jobbkezének is tartott britet.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale elárulta, az istálló nem is számított arra, hogy Prodromou idő előtt megkezdheti náluk a munkát. „Peter nagyszerű srác, és kulcsfontosságú részét képezi a szervezetüknek” – mondta egy telefonos konferencián. „Nem látok okot arra, hogy a Red Bull idő előtt elengedje őt.”

„Persze örülnénk, ha már holnap reggeltől nálunk dolgozna, de teljes mértékben tiszteletben tartjuk a Red Bull álláspontját – ahogy mindig is tettük, amikor más istállótól igazoltunk csapattagokat” – magyarázta Neale, aki azért nem zárja ki, hogy az osztrák istálló esetleg meggondolja magát. „Ki tudja, mi történik a következő évben? A döntés viszont a Red Bull kezében van, nem a miénkben.”

Prodromou-nak fontos szerepe van a Red Bull sikereiben Forrás: Red Bull

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!