Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh szerint a mexikói incidensekkel tarkított hétvégéje a Japán Nagydíjon nem volt botrányos. Ennek ellenére nem vehető biztosra, hogy meghosszabbítják a szerződését.

Sergio Pérez továbbra sem lehet biztos a jövője felől a McLarennél, és a Japán Nagydíjon történt incidensek – egy kicsúszás a pénteki szabadedzésen, aztán egy koccanás Nico Rosberggel a versenyen – nem tettek jót a megítélésének. A főnöke, Martin Whitmarsh azonban védelmébe vette a mexikóit, rámutatva, hogy Szuzukában a pálya jellege miatt sokan nem úszták meg baj nélkül.

„Ami a pénteki incidenst illeti, a Spoon kanyarnál valami van a levegőben. Szerintem ott lehetne találni ötven másik, pontosan ugyanilyen balesetet. A bejáratával lehet gond" - vélte. "Könnyű kivágódni jobbra – a tavalyi pénteken pontosan így járt Michael (Schumacher) is. Előfordul az ilyesmi. Nem örömteli, de belefér."

„És szerintem Checo a versenyen jól ment. A helyzetét elnézve meg kellett volna tudnia szerezni a 7. vagy 8. helyet. A lehetőségeinkhez képest az utóbbi két-három alkalommal kifejezetten jól versenyzett."

Pérez csak harmadannyi pontot gyűjtött, mint Button Forrás: AFP

Pérez ugyanakkor idén mindössze 23 pontot szedett össze, míg csapattársa, Jenson Button 60-at, és azokon a versenyeken, amelyeken mindketten pontot szereztek, csak egyszer végzett a brit előtt. A McLarennél is elégedetlenek a teljesítményével, ezért még annak ellenére nem hosszabbították meg a szerződését 2014-re, hogy úgy tűnik, Fernando Alonsót nem sikerül megszerezniük.

„Felesleges kapkodnunk" – jelentette ki Whitmarsh. „Régóta hajtogatom, hogy várjunk még néhány versenyt, aztán üljünk le beszélgetni. Pontosan így fogunk tenni. Semmi nem kényszerít minket arra, hogy elkapkodjuk a döntést. Tudom, hogy ebből jó sztori kerekedik, sok pletykát indít el, de ezzel nem kell törődnünk."

A McLaren 2014-es szezonja átmeneti lesz, mert új motorszállítója, a Honda csak egy évvel később csatlakozik majd az F1-hez, de a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale kijelentette, hogy emiatt nem mondanak le a következő idényről.

„Egyáltalán nem. Keményen dolgozunk együtt a Mercedesszel és az új autó fejlesztésén, s közben szép csendben megerősítettük a személyi struktúránkat is az idén" – mondta. „Belső átszervezéseket hajtottunk végre, és, ahogy egy ekkora cégtől, mint a miénk, el is várható, sok változást előkészítettünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!