Vágólapra másolva!
A pénteken elhunyt ex-versenyzőnő családja úgy értesült, hogy Maria de Villota tavalyi F1-es tesztbalesete vezetett a tragédiához.

Maria de Villota családja azt az értesítést kapta az orvosszakértőtől, hogy a 33 éves korában, váratlanul elhunyt spanyol ex-versenyzőnő a másfél évvel ezelőtt elszenvedett Forma-1-es tesztbalesetének következményeibe halt bele. De Villota 2012 júliusában egy egyenesfutási teszten vezethette a Marussia egyik autóját, amikor nekiütközött egy teherautó lehajtott platójának, és életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.

Noha a jobb szemét elvesztette, fokozatosan felépült a sérüléseiből, és egyre jobban érezte magát – rendszeresen vett részt nyilvános eseményeken, különböző jótékonysági szervezeteket támogatott, és elmondása szerint „élvezte az életet.” A hírek szerint azonban a családja tisztában volt vele, hogy a fejsérüléseinek következtében kialakulhatnak szövődmények, amelyek bármelyik pillanatban véget vethetnek az életének. Erre már a pénteken kiadott közleményükben is utaltak, amikor hálát adtak az „extra másfél évért”, amit a korábbi versenyzőnő még a szeretteivel tölthetett.

Egy baleset előtti kép De Villotáról Forrás: AFP

„Az orvosszakértő elmondta nekünk, hogy Maria körülbelül reggel 6 órakor, álmában hagyott itt minket, a 2012 júliusában elszenvedett neurológiai sérüléseinek következményeként” – állt a család által szombaton kiadott közleményben. „Maria elment, de a családunknak segít az a tudat, hogy az öröm és a remény egyértelmű üzenetét hagyta itt nekünk.”

A versenyzők érdekképviseleti szervezete, a GPDA szombat délután bejelentette, hogy a vasárnapi Japán Nagydíj rajtja előtt egyperces néma felállással emlékeznek meg De Villotáról.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!