Vágólapra másolva!
A brit csak a Mercedes jövőjére koncentrál, tagadja, hogy tárgyalásban állna a McLarennel. Hamilton és Rosberg sem örülne a távozásának.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn a Japán Nagydíj pénteki napján határozottan tagadta azokat a híreszteléseket, melyek szerint más istállónál képzeli el a jövőjét. Már a szezon elején nyilvánvalóvá vált, hogy Brawn a Mercedesnél fokozatosan átadja a vezető szerepet Paddy Lowe-nak, az utóbbi időben pedig többen megszellőztették, hogy a brit a 2015-től Honda motorokat használó McLarennél kaphat szerepet.

Brawn 2008-ban, a gyártó utolsó Forma-1-es idényében irányította a Honda gyári csapatát, és a japánok az elmúlt hetekben keringő hírek szerint a turbókorszakban szeretnének újra együtt dolgozni vele. A brit azonban határozottan tagadta, hogy bármely más csapattal tárgyalna. „Őszintén mondhatom, hogy sem a Hondával, sem a McLarennel nem beszéltem a jövőről” – nyilatkozta az Autosportnak. „Niki (Laudával) és az igazgatósággal tárgyalok arról, hogyan épüljön fel a csapatunk a jövőben. Most már Paddy is itt van a fedélzeten.”

Brawn a jövőben is szeretne részt venni a Mercedes sikereiben Forrás: Mercedes

Brawn nem tagadja, hogy a Mercedes vezetőségében átszervezésekre kerül majd sor, de hangsúlyozta, hogy valamilyen formában ő is szeretne szerepet vállalni az istálló jövőjében. „Niki és Toto (Wolff) egyre jobban megismerik a csapatot, ezért ki kell találnunk, hogyan fogjuk irányítani az istállót a jövőben. Folyamatban vannak a megbeszélések, de döntés még nem született” – mondta. „Mindannyiunknak olyan szerepet kell vállalnia a jövőben, amely motivál és elégedettséggel tölt el minket. Nem gondolkozom azon, hogy más csapathoz szerződjek.”

A Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és Nico Rosberg is remélik, hogy Brawn a csapatnál marad. Hamilton csütörtökön elárulta, tavaly részben a csapatfőnök személye miatt döntött úgy, hogy a McLarentől a németekhez igazol. „A döntésem előtt néhányszor leültünk, és nagyon jót beszélgettünk” – mondta. „Elmagyarázta, milyen célokat tűztek ki a csapatnál, és nagyban befolyásolta a döntésemet.”

Hamilton szerint Brawn „remek főnök”, akivel élvezi a közös munkát. „Nem tudom, mik a tervei a jövőre nézve, de szeretném, ha itt maradna” – ismerte el. Egyetért vele Rosberg is, aki szintén „nagyszerű csapatfőnöknek” tartja a britet. „Nagyon jó lenne, ha maradna, hiszen jól kijövök vele” – magyarázta. „Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a csapatunk az ő döntésétől függetlenül is egy sikeres jövő felé halad. Most nagyon erősek vagyunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!