Vágólapra másolva!
A spanyol biztosra veszi, hogy Räikkönennel párban sok pontot tud majd szerezni a Ferrarinak, viszont azt nem várja, hogy jobban meggyűlik vele a baja, mint eddigi csapattársával. Elismeri, hogy Vettel a Red Bull-lal túl erős kombinációt alkot.

Fernando Alonso a Japán Nagydíj előestéjén provokatív kijelentést tett új csapattársáról, Kimi Räikkönenről, aki szerinte nem gyorsabb, mint a jelenleg mellette versenyző Felipe Massa. A finn 2014-ben tér vissza a Ferrarihoz, ahol 2007-től 2009-ig már dolgozott, az istálló utolsó világbajnoki győzelmét aratva.

"Kimivel jövőre nagyon jól szerepelhetünk majd a bajnokságban a Ferrarival, igyekezve minél több pontot szerezni" - mondta a spanyol. "Viszont úgy gondolom, ami a tempójukat illeti, Felipe semmivel nem lassabb nála."

Alonso ezt arra alapozza, hogy amikor Massa és Räikkönen együtt versenyeztek a Ferrarinál, a finn 2007-es vb-címe ellenére kiegyenlített volt köztük a küzdelem, sőt az időmérőkön 25:19 arányban a brazil bizonyult gyorsabbnak. "Felipe ugyanolyan gyors volt, mint ő" - mondta. "Ha tehát ütőképes autónk lesz, élvezni fogjuk a szezont, és sokra vihetjük együtt. Akkor szerintem hasonló évünk lehet, mint az idén."

Alonso úgy érzi, Räikkönennel párban ugyanarra lehet képes, mint Massával Forrás: AFP

Alonso elismerte, hogy mivel már csak matematikai esélye maradt a vb-címre, nehezebben motiválja magát, és örülne, ha búcsúzóul Massával együtt állhatna a dobogón. "Szerintem fontos a csapat számára, hogy (jövőre) javítsunk a konstruktőri pozíciónkon" - mondta a jelenleg a 2. helyen álló Ferrariról. "Az egész csapat megérdemelné, hogy boldogabb legyen. Nagyon keményen fogunk dolgozni, és ebből a szempontból könnyű motiválnunk magunkat."

A rivális Red Bull Sebastian Vettellel a volánnál sorozatban negyedik vb-címének megszerzésére készül. "Az elmúlt évek során közel került a tökéleteshez" - méltatta Alonso a németet. "Kétségtelen, hogy végig előnyt élvezett az autója terén, ezért majd csak később fogjuk meglátni, hogy mennyire jó valójában, mert pillanatnyilag jobb mindenkinél, ő nyeri az összes bajnokságot."

"De láttuk azt is, hogy (Lewis) Hamilton az első szezonjában kis híján azonnal, a másodikban pedig tényleg bajnok lett, többször mégsem sikerült nyernie. Néha adott hozzá az autónk, máskor nem. A Red Bull és Vettel pillanatnyilag nagyon jó, számunkra túl erős kombinációt jelent."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!