Vágólapra másolva!
Christian Hornernek mindegy, hogy mikor biztosítja be zsinórban negyedik vb-címét.

A Koreai Nagydíjon aratott győzelmével Sebastian Vettel megadta magának az esélyt, hogy már ezen a hétvégén, Japánban behozhatatlan előnyre tegyen szert a világbajnokságban. Az előnye öt futammal a szezon vége előtt 77 pontra nőtt, ezért ha Szuzukában nyer, Fernando Alonso pedig nem végez a 9. helynél előrébb, a spanyolnak már matematikai esélye sem lesz a bajnoki címre.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban kétli, hogy a német már Szuzukában a következő címét ünnepelheti. „Rendkívül kicsi a valószínűsége, hogy már Japánban bajnokok leszünk” – nyilatkozta. „Mikor végez Fernando Alonso a kilencedik helyen?”

Csak idő kérdése, hogy Vettel mikor szerzi meg negyedik bajnoki címét Forrás: AFP

A brit szerint a Red Bull számára egyáltalán nem prioritás, hogy minél előbb ünnepelhessenek. „Nem érdekel, hogy melyik pályán leszünk bajnokok, csak sikerüljön” – jelentette ki. Hozzátette, a Red Bull a bajnoki cím bebiztosítása után sem fog leereszteni, egészen a Brazil Nagydíj utolsó köréig keményen fognak hajtani.

„A többiek munkáját nem tudjuk befolyásolni, de magunkból továbbra is kihozhatjuk a legtöbbet – és pontosan ezt fogjuk csinálni” – mondta Horner, majd a sorozatban négy győzelmet bezsebelő Vettelt dicsérte. „Seb szenzációsan vezet az utóbbi időben. Figyelemreméltó magabiztossággal és fegyelemmel versenyez, nagyszerű formában van.”

Bár Horner még mindig nem veszi készpénznek a 2013-as bajnoki címet, elismeri, „óriási” lenne, ha zsinórban negyedszer hódítanák el mindkét trófeát. „Az első címünket megnyerni különleges érzés volt, megvédeni még annál is jelentősebb. A harmadik cím megszerzésekor pedig nem hittem volna, hogy még ezt is felülmúlhatjuk” – magyarázta. „Ha ismét miénk lesz mindkét trófea, az egész csapatnak kitörő örömben lesz része.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!