Vágólapra másolva!
A Sauber pilótája úgy érzi, hogy erőn felül teljesített a Koreai Nagydíjon, ahol a 4. helyen ért célba, megelőzve többek között Lewis Hamilton Mercedesét és Fernando Alonso Ferrariját is. Alonso megérdemeltnek tartja német riválisa eredményét.

Nico Hülkenberg a Koreai Nagydíjon is jó formában maradt a Sauberrel, jeongami 4. helye révén zsinórban harmadszor ért célba a pontszerzők között, és csapata megelőzte a konstruktőri tabellán a Toro Rossót. A német versenyző váratlanul szerezte meg az előkelő pozíciót, és a táv nagy részében hol Fernando Alonso, hol Lewis Hamilton erősebb Ferrarija, illetve Mercedese ellen kellett védekeznie.

Ő azonban derekasan állta a rohamokat, és úgy véli, a Sauber jól használta ki a kedvező körülményeket. "Ma lehetőség adódott előttünk, mi pedig megragadtuk" - mondta 4. helyéről. "Erőn felül teljesítettünk. Elméletileg nem előzhettük volna meg ezeket az autókat (amelyek mögöttünk értek célba), mégis sikerült, mivel mindent tökéletesen összeraktunk, és a fontos helyeken gyorsak voltunk."

"Nem számítottunk erre a rajtnál. Hátrafelé tekintgettünk, próbáltunk védekezni a McLarenek ellen, és azt is tudtuk, hogy Kimi (Räikkönen) és a (Mark Webber vezette) Red Bull is meg fog érkezni mögénk."

Nico Hülkenberg 4. lett a Koreai Nagydíjon Forrás: AFP

A Saubernek kapóra jött, hogy Hamilton a második etapjának végén a gumikopással küszködve sok időt vesztett, valamint az is, hogy Nico Rosberg Mercedesén végre kellett hajtani egy nem tervezett szárnycserét. Hülkenberg annak köszönhetően tudta maga mögött tartani Alonsót, illetve később Hamiltont, hogy a hosszú egyenesre jól gyorsított rá, és ott magas csúcssebességet ért el.

A pilóta inkább mercedeses riválisától tartott. "Amikor megelőztem, nem voltam száz százalékig biztos benne, hogy előtte tudok maradni. Ugyanakkor tudtam, hogy van némi esélyem, mert a kigyorsításunk káprázatos, és a végsebességünk is kiemelkedő volt" - közölte.

"Lewis a nyakamban loholt a harmadik szektorban, néha nagyon megközelített. Arra gondoltam, hogy 'az autóját nem zavarja a felkavart levegő' - lenyűgöző volt, hogy mennyire rám tudott tapadni az utolsó kanyarnál."

Hülkenberg az újabb jó teljesítményével állítólag egy újabb lépést tett a lotusos szerződés felé, bár ő maga hangsúlyozta, hogy remélhetőleg nem csupán a koreai bravúrjára figyeltek fel a szakértők. Alonso közben megdicsérte a németet.

"Kiválóan vezet, és megérdemelten ért célba előttünk, hiszen fantasztikus versenyt futott. A Sauber remek volt ezen a hétvégén, nagyon jó munkát végeztek" - mondta a Ferrari versenyzője, aki arra is utalt, hogy a Sauber feltámadásának köze lehet a gumik szerkezetének szezon közbeni megváltoztatásának. "Korábban előfordult, hogy valamelyik sauberes kiesett a Q1-ben, most pedig már mindkét autójuk bejutott a Q3-ba, tehát ők nyertek (a váltással)."

Ez nem mindegyik csapatra érvényes, a Ferrari, a Lotus és a Force India például a jelek szerint nem járt jól vele.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!