Vágólapra másolva!
A Mercedes a Twitteren közölte: a Sport Bild állításával ellentétben nem született döntés arról, hogy a csapatfőnöknek ez az utolsó szezonja az istállónál. Niki Lauda szeretné, ha Brawn maradna.

A Sport Bild értesülése szerint már tény, hogy Ross Brawn az idény végén elhagyja a Mercedest, és átigazol a Forma-1-be visszatérni készülő Hondához a program irányítására. A csapat a Twitter-oldalán azonnal reagált a felvetésre, amelynek tartalmát megcáfolva azt írták, hogy "a részükről nincs miről beszámolni."

Paddy Lowe szerződtetése arra utal, hogy a Mercedes hamarosan valóban csapatfőnököt vált, s bár ezt a forgatókönyvet Brawn is elismerte, egyik felettese az Origo GPhíreknek a nyáron azt mondta, egyelőre nincs napirenden az utódlása.

Toto Wolff akkor úgy fogalmazott, hogy Brawn maga döntheti el, meddig akar maradni a csapatfőnöki tisztségben, és ezt most Niki Lauda is megerősítette. "Tárgyalok Ross Brawnnal, de még nincs döntés a hosszú távú jövőről. Ez a helyzet, ami már egy ideje így van" - mondta a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli tagja. "A célom egyértelműen az, hogy megtartsuk, de ő csak az év végén fogja meghozni a döntését."

A csapat úgy tervezte, hogy Lowe idén még csak megfigyelőként és tanácsadóként fog dolgozni náluk, és azután fog aktívabb szerepet vállalni, hogy már megismerte a környezetet.

Ross Brawn még nem döntötte el, hogy marad-e a Mercedesnél Forrás: AFP

Brawn csatlakozása a Hondához annyiból logikus lenne, hogy 2008-ban a japánok gyári csapatának irányítását átvéve tért vissza a Forma-1-be az egyéves pihenője után, és abból az alakulatból faragot bajnokot egy évvel később Brawn GP néven. A Honda 2015-ben a McLaren partnereként tér vissza a sportágba motorszállítóként, de a Koreai Nagydíj hétvégéjén a McLaren hiába utalt sejtelmesen arra, hogy műszaki fronton hamarosan bejelentik egy nagy név leigazolását, az Autosport szerint a csapat felsővezetői tagadták, hogy az illető Brawn lenne.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!