Vágólapra másolva!
Az ausztrál elégedett az időmérőjével, szerinte péntek óta sokat javult az autójuk. Vettel nem bánja, ha esőben kell versenyeznie Koreában.

A Red Bull a Koreai Nagydíjon időmérőjén is hű maradt az elmúlt versenyeken mutatott remek formájához: Sebastian Vettel viszonylag könnyedén szerezte meg zsinórban harmadik pole pozícióját, és ezúttal Mark Webber tempójával is elégedettek lehettek. Az ausztrál mintegy két és fél tizedes lemaradással a harmadik helyen végzett, de a versenyt a Szingapúrban összeszedett büntetése miatt csak tíz hellyel hátrébbról kezdheti meg.

Webber úgy érzi, jobban is szerepelhetett volna az időmérőn, ám a büntetés tudatában úgy állították be az autóját, hogy a versenyen nagyobb valószínűséggel tudjon előretörni. "Már a hétvége elején tudtuk, hogy nem leszünk jó pozícióban az időmérő után, ezért a versenyt kellett szem előtt tartanunk" - mondta. "Úgysem tudom megszerezni a pole pozíciót, ha utána tíz hellyel hátrébb küldenek."

Webber többek között ezt az autót is szeretné megelőzni vasárnap Forrás: AFP

"Természetesen mindig azt szeretnénk, ha maximális leszorítőerővel és fantasztikus végsebességgel rendelkező autót vezethetnénk, de ez nem mindig lehetséges" - magyarázta Webber. "Egy kicsit le kellett lassítanunk az autónkat. Így is elégedett vagyok - persze végezhettem volna két hellyel előrébb is, és akkor a 11. helyről rajtolnék a 13. helyett, de elég szoros volt ez az időmérő."

Webber kiemelte, hogy a pénteki nehézségek után a Red Bull sokat javított az autóján az időmérőre, ezért tudták végül megverni a pénteki napot uraló Mercedest. Ezzel Vettel is egyetértett, aki különösen az autó balanszával volt elégedett. "Idén még az első szektorban is gyorsak vagyunk - ez meglepő, hiszen azt nagyrészt egyenesek alkotják" - mondta az idei hatodik pole pozícióját két tizedes előnnyel megszerző német.

Vettel Webberhez és a Mercedesekhez hasonlóan két mért kört tervezett a Q3-ra, de az utolsó kísérletét inkább feladta, miután látta, hogy nem tudna gyorsabb lenni. "Elsőre nagyon jó kört futottam, éreztem, hogy nehéz lenne javítanom. Azért megpróbáltam, de a második mért köröm előtt utolértem Kimi (Räikkönent). Túl közel voltam hozzá, nem voltam ideális pozícióban - szerencsére az első köröm is elég jónak bizonyult" - ecsetelte.

Az előrejelzések szerint vasárnap hajnaltól egészen délig eshet az eső, ezért elképzelhető, hogy a versenyzőknek vizes pályán kell majd elrajtolniuk. Vettel azt állítja, nem bánná, ha erre kerülne sor. "Nem lenne katasztrófa, hiszen esőgumik is vannak a garázsunkban" - viccelődött. "Nem számít, ha nekünk is jut egy kis eső a tájfunból. Szerintem száraz és vizes pályán is rendben lehetünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!