Vágólapra másolva!
Nem hiszi, hogy Koreában meg tudja ismételni a szingapúri teljesítményét. Webber nem volt elégedett a Red Bull balanszával a pénteki edzéseken.

A júniusi Brit Nagydíj óta először fordult elő, hogy nem Sebastian Vettel futotta meg a legjobb időt a pénteki szabadedzéseken, de a németnek Koreában sem kell nagyon aggódnia: ezúttal is csak egy tizedet kapott Lewis Hamiltontól. A német már a hétvége előtt utalt arra, hogy a koreai pályán valószínűleg nem fogja olyan fölényesen uralni a mezőnyt, mint Szingapúrban, és a pénteki edzések csak megerősítették őt ebben.

„Van még mit javulnunk – a Mercedesszel szoros csatát vívunk majd” – mondta Vettel, aki szerint a szingapúri verseny „sok szempontból kivételes volt”. „Persze nem tudhatjuk, hogy a többiek milyen üzemanyagszinttel futottak, de plusz-mínusz 10 kiló esetén is szorosak lennének az eredmények. A holnapi időmérőn is hasonló lesz a helyzet, ráadásul a Mercedes mindig jól szerepel a kvalifikáción.”

Vettel Koreában komolyan számol a Mercedesszel - a pénteki edzések fotói a képre kattintva! Forrás: AFP

A délelőtti edzést mindössze 37 ezreddel Hamilton mögött záró Vettelt csak egy kisebb incidens zavarta meg pénteken: a második edzésen KERS-hibára gyanakodtak az autójában, de később kiderült, hogy csak a jelzőfények hibásodtak meg.

Mark Webber délelőtt a harmadik, délután a negyedik helyen zárta az edzést, délután kevesebb mint egy tizeddel maradt el csapattársától. Ennek ellenére nem volt elégedett az autójával. „Eddig nem túl jó, még dolgoznunk kell rajta” – nyilatkozta a második gyakorlás után. „Úgy gondolom, elsősorban megint a gumikat kell megértenünk és működésre bírnunk.”

„A rövid és a hosszú etapokon is dolgoznunk kell a balanszon” – tette hozzá az ausztrál, aki a szingapúri megrovása miatt tízhelyes rajtbüntetést kap a szombati időmérő után. „Az időmérő után nyilván nehéz helyzetben leszek, ezért olyan autóra van szükségünk, amely az első szektorban erős, így előzhetek néhányat.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!