Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a Sauber az olaszok motorjaival vág neki a 2014-ben kezdődő turbókorszaknak.

A Sauber végre hivatalosan is megerősítette, hogy a 2014-es idényben a Ferrari motorjait fogják használni, miután szerződést hosszabbítottak az olasz gyártóval. A svájci istálló először 1997-től 2005-ig versenyzett a Ferrari motorjaival, majd – miután Peter Sauber visszavásárolta a csapatot a BMW-től – 2010-ben újra leszerződtek velük. A Sauberre sokan a Ferrari egyfajta fiókcsapataként tekintenek, így valószínűleg senkit nem ért meglepetésként a hosszabbítás ténye.

„Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült meghosszabbítanunk a kapcsolatunkat egy ilyen tekintélyes és ismert márkával. Már nagyon várjuk, hogy a rendkívül erős és megbízható Ferrari partnereként kezdhessük meg a 2014-es idényt” – nyilatkozta a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn.

A Sauber 2010 óta használ újra Ferrari-motorokat Forrás: AFP

A turbók visszatérése miatt jövőre valószínűleg nagyobb szerepük lesz a motoroknak az erősorrend kialakításában. A tizenegy csapatnak három gyártó készít majd erőforrásokat: a Renault a Red Bull-lal, a Lotusszal, a Toro Rossóval és a Caterhammel áll kapcsolatban, a Ferrari a saját gyári csapatának, a Saubernek és a Marussiának ad majd motort, a többi istálló – a Mercedes, a McLaren, a Force India és a Williams - pedig a Mercedes partnereként fog versenyezni. A Lotus az egyetlen csapat, amely hivatalosan még nem erősítette meg a motorválasztását, de az Autosport információ szerint ez csak idő kérdése.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!