Vágólapra másolva!
A Mercedes a koreai szabadedzéseken ismét pariban volt a Red Bull-lal, bár Hamilton és Rosberg nem egészen biztos benne, hogy Vettel felfedte a valódi tempóját.

Lewis Hamilton a Koreai Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését az élen zárta, ráadásul a közepes és a szuperlágy gumikkal is ő volt a leggyorsabb, ezért bízik benne, hogy Jeongamban ismét harcba szállhat a pole pozícióért. Silverstone-tól Spáig zsinórban négyszer kaparintotta meg az első rajtkockát, az utóbbi két alkalommal viszont kikapott Sebastian Vetteltől.

„Kétségkívül úgy érzem, hogy ezen a hétvégén jobb alapra építhetek" – mondta Hamilton Jeongamban. „Nem is emlékszem rá, hogy legutóbb mikor volt ennyire erős péntekem. Nagyon elégedett vagyok mindennel. Azért még csiszolnunk kell egy-két dolgon, de ütőképesnek tűnünk."

Hamilton mindkét szabadedzést megnyerte - a pénteki edzések fotói a képre kattintva! Forrás: AFP

Míg a pálya második szektorában Hamilton, addig a harmadikban Nico Rosberg érte el a legjobb részidőt. A 3. helyen végző német összességében csak 0,124 másodperccel maradt el a csapattársától, és 16 ezreddel Vetteltől.

„A Red Bull mindig borzasztóan gyors, de lehetséges, hogy most szembeszállhatunk velük" – vélte. „Egyedül amiatt aggódom, hogy a hosszú etapok végén szemcsésedtek az első gumik. Ezzel este foglalkoznunk kell, és a továbbiakban oda kell figyelnünk rá. Hoztunk néhány új alkatrészt Koreába, amelyek jól működtek, ezért bízom az eredményes hétvégében."

A Mercedes számára fontos, hogy kihasználja a jó formáját, mert a konstruktőri bajnokságban vissza akarja előzni a Ferrarit, amely jelenleg 7 ponttal van előtte.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!